Goede eerste helft brengt Ajax Vrouwen zege

goede-eerste-helft-brengt-ajax-vrouwen-zege
goede-eerste-helft-brengt-ajax-vrouwen-zege

Socials

Trainer Benno Nihom heeft nog wel een beetje huiswerk te doen richting woensdag als Sparta Praag de tegenstander is in de Champions League. Want hij zal niet helemaal tevreden zijn met het contrast tussen de 2 helften.

In de 1e helft haalde Ajax, dat aantrad zonder Loïs Schenkel, een zeer hoog niveau. De goals die stuk-voor-stuk uit het boekje kwamen, gaven aan dat dit flink vernieuwde team aardig op elkaar ingespeeld raakt.

De eerste goal kwam na 17 minuten voetbal van nieuwkomer Ellen Jansen. De voorzet van de opstoomde back Liza van der Most was perfect en Jansen - die overigens onvoorstelbaar vrij stond - knikte binnen, 1-0.

Liza: How may i assist you? ��
Ellen: That’s perfect! ��#ajapec pic.twitter.com/0KVaaIpcEH

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 7 september 2018

Exact 17 minuten later was het weer Jansen die de marge naar 2 tilde. Marthe Munsterman onderschepte de bal met een prachtige sliding, paste op Kika van Es die Jansen in de loop bediende. Het was vervolgens voor de spits een koud kunstje raak te mikken, 2-0.

Uit het niets 2-1
Echter scoorde PEC Zwolle uit het niets de aansluitingstreffer. Een zondagsschot van Maud Asbroek zeilde over Marieke Ubachs heen. Marjolijn van den Bighelaar tilde net voor rust de marge weer naar 2.

In de 2e helft was er van het combinatiespel van Ajax weinig meer over. PEC Zwolle voerde de regie en de ploeg van Benno Nihom had weinig meer te vertellen dan 2 kansen voor Van den Bighelaar. Gescoord werd er niet meer waardoor Ajax met een goed gevoel op kan naar woensdag als Sparta Praag de 1e eerste opponent is in de UEFA Womens Champions League!

Scoreverloop: 17. Jansen 1-0, 34. Jansen 2-0, 39. Asbroek 2-1, 43. Van den Bighelaar 3-1

Ajax Vrouwen: Ubachs, Van der Most, De Sanders, Roddik (83. Van der Linden), Van Es, Zeeman, E.Bakker (75. L.Bakker), Munsterman, Salmi (83. Lewerissa), Jansen, Van den Bighelaar

Lees ook: Kaartverkoop Ajax Vrouwen - Sparta Praag gestart

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhe

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl