Hansen en Brobbey schieten Ajax O19 naar zege

hansen-en-brobbey-schieten-ajax-o19-naar-zege
hansen-en-brobbey-schieten-ajax-o19-naar-zege

Socials

Het spel was niet zo vloeiend als afgelopen woensdag, toen in de Youth League het Griekse AEK werd weggespeeld, maar de overwinning op Den Haag was zeker terecht. Bij Ajax O19 stond Daan Reiziger onder de lat: zijn debuut in het hoogste jeugdelftal. Brian Brobbey begon op 10, maar wisselde ook vaak van positie met spits Sontje Hansen. Dit duo zorgde na een kwartier voetbal voor de openingstreffer. Brobbeast gaf voor, Hansen schoot binnen.

Brobbey maakt winnende
Vlak na rust kwam Den Haag op gelijke hoogte. Het leek er op dat Reiziger redding bracht bij het schot van Hugo Botermans, maar de scheidsrechter oordeelde dat de bal over de lijn was gegaan: 1-1. Dat Ajax toch nog met 3 punten naar Amsterdam kon terugreizen was te danken aan Brobbey. Hij benutte in de 72e minuut een strafschop.

72. Yeah! Brobbey schiet de strafschop raak: 1-2! 👊#AjaxO19 #adoaja pic.twitter.com/uUtKvW5yQp

— AFC Ajax (@AFCAjax) 22 september 2018

Heitinga ziet slorig Ajax
John Heitinga was niet tevreden over het spel van zijn ploeg. ‘’We hadden het eerder moeten beslissen, want er lagen ruimtes achterin bij ADO. Maar we waren niet sterk genoeg in de duels en slordig in de eindfase. Uiteindelijk is het positieve dat we hebben gewonnen. Deze jongens gaan nu leren om 3 wedstrijden in 1 week te spelen. Dat hoort bij de ontwikkeling. De wedstrijd na een Europees avontuur is vaak niet goed. Die knop moeten we omzetten, want dinsdag wacht PSV.’’

ADO Den Haag O19 - Ajax O19 1-2 (0-1). 15. Hansen 0-1, 47. Botermans 1-1, 72. Brobbey 1-2 (penalty)

Basisopstelling Ajax O19: Reiziger; Van Gelderen, J. Timber, Musampa, Douglas, Q. Timber, Brobbey, Abid, Sint, Hansen, Dest.

Lees ook: Ajax O19 walst voer AEK heen

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl