Hattrick Brobbey bij competitiestart Ajax O19

hattrick-brobbey-bij-competitiestart-ajax-o19
hattrick-brobbey-bij-competitiestart-ajax-o19

Socials

Het was voor de ploeg van John Heitinga de 2e officiële wedstrijd, nadat eerder in de beker gewonnen werd van Sparta Rotterdam (3-1). Toen kwam Ajax O19 op achterstand, maar dit keer begon de ploeg sterk in Tilburg.

Brobbey zette Ajax O19 al binnen 10 minuten op voorsprong. De spits schoot binnen op aangeven van Serginho Dest, die dit seizoen van rechtsachter naar de linksvoor-positie verhuisde. Vlak voor rust was het wederom Brobbey die de score verdubbelde.

Ajax O19 kwam daarna niet meer in de problemen. Vlak voor tijd was daar wederom Brobbey die zijn eerste hattrick van het seizoen maakte. De man van de wedstrijd besliste de eindstand op 0-3.

Guess who scored a hattrick? �� @brianbrobbeyy ⚽️��❤️ �� #AjaxO19 ➡️ Link in bio

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op 1 Sep 2018 om 9:21 (PDT)

Heitinga: 'Gedreven ploeg met veel talent'
Coach Heitinga spreekt van een goed testcase: '’Willem II speelde in een 4-5-1-systeem en wachtte ons op. Dat was een mooi leermoment voor onze jongens. Brobbey maakte een hattrick. Dat was top, maar uiteindelijk hadden we onszelf nog meer kunnen belonen. We werden een beetje nonchalant, dat moet eruit. Daar moeten we stappen in maken.''

Over zijn ploeg is hij enthousiast: ''De groep is jonger dan vorig jaar, maar ik vind het écht een groep met veel verschillende kwaliteiten. Een gedreven ploeg met veel talent. Zij hebben allemaal ambities, willen zich ontwikkelen en daarnaast prijzen winnen.''

Lees ook: Gentenaar nieuwe keeperstrainer middenbouw
Bekijk ook:
Heitinga blij met Youth League dankzij Ajax 1

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl