Hattrick-hero's verleggen eigen grenzen

hattrick-heros-verleggen-eigen-grenzen
hattrick-heros-verleggen-eigen-grenzen

Socials

Even voor 16:30 uur stapten dus 2 Ajacieden met een wedstrijdbal onder de arm van het veld. Zo vaak gebeurt dat niet. De laatste keer dat bij Ajax 2 spelers 3 keer scoorden in 1 wedstrijd, was in 2010, toen Luis Suarez en Marko Pantelic beiden 3 keer het net vonden in het thuisduel met VVV-Venlo.

Nu, ruim 8 jaar later, waren het verdediger Blind én aanvaller Ziyech die met 3 goals op het wedstrijdformulier werden vermeld. Ziyech vond zijn 1e goal van de middag het mooiste: "Vooral omdat de aanval zo mooi was", aldus de topschutter van Ajax, die er nu al 10 heeft in liggen in de Eredivisie. "Het was wel een beetje een schiettent", zei Ziyech, die tot Ajacied van de Wedstrijd werd uitgeroepen. "We hadden het gevoel dat we een hoge uitslag konden neerzetten."

Handtekeningen
Dat lukte. Met hem en Blind dus als uitblinkers. Blind had de wedstrijdbal in de kleedkamer achter gelaten. "Daar moeten alle handtekeningen op", zei Blind, die daarmee de bijzonderheid van zijn prestatie extra aangaf. "Je houdt als centrale verdediger geen rekening met een hattrick. Maar op het laatst dacht ik 'ik ga toch maar nóg een keer mee naar voren, want wellicht kan ik een hattrick maken.'"

De rest is geschiedenis.

Lees ook: Ajax speelt De Graafschap op een hoopje

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots en Ajax.nl/Gerard van Hees

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl