Hattrick Labyad in besloten oefenduel met PEC Zwolle

hattrick-labyad-in-besloten-oefenduel-met-pec-zwolle
hattrick-labyad-in-besloten-oefenduel-met-pec-zwolle

Socials

In de 8e minuut kwam Ajax al op voorsprong. Noa Lang zette met een hoge steekpass Dani de Wit een-op-een met de keeper. De Wit bleef koel en schoot de bal in de verre hoek: 1-0. De 1e grote kans van PEC Zwolle was voor Clint Leemans. Echter mikte hij de bal net naast het doel. Een paar minuten later was het aan Ajax-zijde wel raak. Lassina Traoré dribbelde langs de verdediging van PEC en legde de bal terug op Zakaria Labyad, die voor de 2-0-ruststand zorgde.

In de tweede helft was Labyad weer trefzeker. De aanvallende middenvelder krulde de bal heerlijk in de rechterbovenhoek: 3-0. Bruno Varela redde in de 75e minuut knap op een schietkans van Zwolle, maar 1 minuut later werd de nieuwe doelman toch geklopt. Sepp van den Berg kopte van dichtbij de 3-1 binnen.

Een aantal minuten later voltooide Labyad zijn hattrick. Vaclav Cerny haalde verwoestend uit en raakte de paal, de rebound was voor Labyad. Eindstand: 4-1.

Ajax - PEC Zwolle 4-1 (2-0): 8. De Wit 1-0, 30. Labyad 2-0, 65. Labyad 3-0, 76. Van den Berg 3-1, 81. Labyad 4-1

Opstelling Ajax: Varela; Veltman, Schuurs, Botman (74. Bakboord), Sinkgraven, De Wit, Cerny, Ekkelenkamp (74. Gravenberch), Traoré (74. Jensen), Labyad, Lang (74. Danilo)

Lees ook: FOTO'S | Nieuwe week, op naar Heracles-uit

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl