Heatmaps en El Ghazi: 3 feiten over Standard Luik - Ajax!

heatmaps-en-el-ghazi-3-feiten-over-standard-luik-ajax
heatmaps-en-el-ghazi-3-feiten-over-standard-luik-ajax

Socials

Jeugdig Ajax blijft ongeslagen
Voor groepswinnaar Ajax ging het uitduel in 2016 feitelijk nergens meer om, terwijl voor Standard Luik alleen een zege genoeg was voor een plek bij de laatste 32 van de Europa League. Het werd 1-1. Ajax ging ongeslagen door, einde verhaal voor de Belgen.

De wedstrijd werd gespeeld in het Maurice Dufrasnestadion, de plek waar dinsdagavond de ploegen opnieuw tegenover elkaar staan. De thuishaven van Standard, ook wel Sclessin genoemd, biedt plaats aan 30.000 supporters. Daarmee is het het grootste stadion in de Jupiler Pro League.

Geniet na van de heerlijke treffer van Anwar El Ghazi

Ajax bouwt vaker op door de as?
In de onderstaande 2 afbeeldingen zie je het balbezit van Ajax en Standard Luik tijdens de wedstrijden van afgelopen week. Links: Ajax in het uitduel met Sturm Graz (1-3). De heatmap aan de rechterkant is van Standard Luik in de uitwedstrijd tegen SK Beveren (0-0). Welke conclusies trekken jullie?

Enoh, voormalig leeuw van Luik
Eyong Enoh behoort tot een uniek rijtje van spelers die zowel voor Ajax als Standard Luik in actie kwamen. De Kameroener vertelde in 2016 over zijn tijd in Amsterdam en Luik. Naast Enoh waren ook Arie Haan, Simon Tahamata en Walter Meeuws werkzaam voor beide clubs.

Lees ook: Liveblog Sturm Graz - Ajax: Terug naar Amsterdam
Bekijk ook: Highlights Ajax - VfL Wolfsburg

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst & Pro Shots

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl