Het Ajax Winterfestival is geboren!

het-ajax-winterfestival-is-geboren
het-ajax-winterfestival-is-geboren

Socials

In de Johan Cruijff ArenA werden er verschillende documentaires getoond en was er ruimte om foto’s en handtekeningen van verschillende Ajax-prominenten te scoren. Verder was er een speciale stadiontour en konden bezoekers hun selfie scoren met de Champions League en Wereldbeker. Dit alles in een Kerstachtige entourage.

"Hartstikke leuk, al die documentaires", vertelt Sjaak Swart, 1 van de Ajax-legends die te gast is op het Winterfestival. "Ik heb mijn eigen documentaire nog mogen toelichten op het podium, erg leuk om dat nogmaals te vertellen. De mensen vinden het allemaal prachtig omdat ze het zelf niet meegemaakt hebben, want er zijn heel veel jonge mensen.'

De Patatgeneratie
Een van de hoogtepunten en tevens slotstuk van de dag was de voorpremière van ‘De Patatgeneratie’. Richard Witschge, Ronald de Boer, Bryan Roy en Marciano Vink waren te gast om te vertellen over de documentaire waarin zij de hoofdrollen hebben. Een volle zaal Ajax-fans beleefde op deze manier een prachtige voorpremière van de nieuwste Ajax documentaire. 

Hij zorgt voor volle zalen in de @CruijffArena ⤵️@AndreyOnana ����#AjaxWinterfestival pic.twitter.com/dS7GAUzyqP

— AFC Ajax (@AFCAjax) 22 december 2018

Vijtien prijswinnaars mochten in de kleedkamer van Ajax 1 ‘De Patatgeneratie’ bekijken in het bijzijn van de hoofdrolspelers. Zo werd de dag voor deze bezoekers extra bijzonder.

Volgend jaar tijd voor de 2e editie van het Winterfestival? "Dat zou leuk zijn, dan hoop ik er weer bij te zijn", sluit Swart af.

Lees ook: Laatste training van 2018 voltooid, op naar Utrecht!
Bekijk ook:
ZiggoCam - De Ligt: 'Ik draag geen foute kersttrui met kerst'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl