Jansen helpt Ajax Vrouwen op valreep aan punt

jansen-helpt-ajax-vrouwen-op-valreep-aan-punt
jansen-helpt-ajax-vrouwen-op-valreep-aan-punt

Socials

"We hebben dominant gespeeld, maar iets te weinig gecreëerd", aldus Benno Nihom na afloop. "Tegen Heerenveen weet je dat je gevaar tegen krijgt in de counter. Ze hadden ook nog kansen op de 2-0. Ik ben niet ontevreden, het is al met al een terechte uitslag."

Natuurlijk was er het gemis van Kelly Zeeman, die afgelopen donderdag geblesseerd raakte tijdens de training. Maar ook Loïs Schenkel (ziek) en Iina Salmi (nog niet terug van interlands) ontbraken. Dat betekende dat Nihom flink moest improviseren bij het samenstellen van zijn basiself.

De eerste helft ging het gelijk op, maar het lukte Ajax op een paar afstandschoten na niet om echt gevaarlijk te worden. Heerenveen kwam in de 22e minuut op voorsprong via Tiny Hoekstra die de bal overtuigend achter Lize Kop schoot.

Goalgetter Jansen maakt gelijk
Na rust ging Ajax nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Ellen Jansen was in de 50e minuut dreigend maar zag haar schot gekraakt worden, vlak daarna zorgde een vrije trap voor een scrimmage voor het Friese doel. De thuisploeg zette daar een aantal counters tegenover.

In de 71e minuut dook Jansen opnieuw op voor het Heerenveen-doel, haar schot ging echter voorlangs. Ajax bleef druk zetten, bleef aanvallen en het doorzettingsvermogen werd in blessuretijd beloond. Jansen werd mooi weggestoken en rondde perfect af: 1-1.

Zo kan Ajax toch met een redelijk goed gevoel toeleven naar de kraker van het jaar: het thuisduel met Olympique Lyon in de UEFA Women's Champions League, woensdag op een uitverkocht sportcomplex de Toekomst.

Onze spits schiet in blessuretijd de gelijkmaker binnen! YEAH! #heeaja pic.twitter.com/IMjQOLE7vG

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 12 oktober 2018

sc Heerenveen - Ajax Vrouwen 1-1 (1-0) 22. Hoekstra 1-0, 90+1. Jansen 1-1.

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop; Van der Most, Doorn, De Sanders (82. Akkerman), Van Es; Van den Bighelaar, Van der Linden, Munsterman (66. L. Bakker); E. Bakker, Jansen, Lewerissa (63. Verhoeve).

Lees ook: Ajax Vrouwen - Olympique Lyon uitverkocht

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl