Jong Ajax doet zichzelf tekort met gelijkspel tegen PSV

jong-ajax-doet-zichzelf-tekort-met-gelijkspel-tegen-psv
jong-ajax-doet-zichzelf-tekort-met-gelijkspel-tegen-psv

Socials

De Amsterdammers kregen in de winterstop te maken met een aantal wijzigingen in de selectie. Zo mochten Kaj Sierhuis (FC Groningen) en Azor Matusiwa (De Graafschap) op huurbasis ervaring opdoen in de Eredivisie. Daarnaast kwamen een aantal talenten pas vandaag (zondag) terug van het trainingskamp in Amerika. Het leidde tot een jeugdige opstelling voor het duel met PSV.

⚔️ Opstelling #JongAjax - Jong PSV:

�� Van Bladeren; Dest, J. Timber, Botman, Bakboord; Ter Heide, Bijleveld, Kühn; Thethani, Pereira, Nunnely. #jajjps pic.twitter.com/SX9vws4NFn

— AFC Ajax (@AFCAjax) 13 januari 2019

De Ajacieden wisten vooraf dat een zege voldoende zou zijn om de Eindhovenaren van plek 6 te stoten. Maar er bestond ook een minimale kans op het Bronzen Kampioensschild. Dan moest er in ieder geval gewonnen worden op Sportcomplex de Toekomst.

Kansen voor Ajax en PSV
De eerste mogelijkheid kwam op naam van Lennard Daneels, maar de PSV-spits kon geen richting geven aan zijn kopbal. Vervolgens golfde het spel op en neer. Ajacieden Danilo (schot naast) en Leo Thethani (schot op de keeper) misten, terwijl ook PSV-aanvaller Bertalan Kun een grote mogelijkheid om zeep hielp.

Ajax nam na 25 minuten het initiatief in handen. Ché Nunnely leek de sterke periode te verzilveren met de openingstreffer. Zijn schot spatte echter uiteen op de paal. De beloning kwam 5 minuten later alsnog: Sergiño Dest gaf voor en Danilo kon eenvoudig binnentikken: 1-0. Lang bleef deze voorsprong niet intact, want PSV kwam binnen 3 minuten via een klutsdoelpunt van Dirk Abdels op gelijke hoogte.

45+1. Rust op de Toekomst. De stand is 1-1. ⚖️#jajjps pic.twitter.com/ihY76amDI9

— AFC Ajax (@AFCAjax) 13 januari 2019

Topscorer Danilo
Jong Ajax trok het goede spel door naar de 2e helft. Het was dan ook niet verrassend dat Danilo de 2-1 voor zijn rekening nam, dit keer met het hoofd. Het was alweer zijn 8e doelpunt van het seizoen. Geheel tegen de verhouding in kwam PSV al snel op gelijke hoogte. Kun schoot uit het niets raak: 2-2.

Het spelbeeld veranderde niet en Ajax bleef jacht maken op de voorsprong. Uiteindelijk kwam de 100% kans in de 86e minuut. Invaller Brian Brobbey had de hoek voor het uitkiezen, maar schoof de bal net langs de paal. Minuten later vloog ook een gevaarlijk schot van Kühn net naast. Jong Ajax verdiende meer, maar bleef steken op 2-2. De periodetitel ging naar Den Bosch na een 2-6-zege op Dordrecht.

Jong Ajax - Jong PSV 2-2 (1-1). 40. Pereira 1-0, 42. Abels 1-1, 58. Pereira 2-1, 68, Kun 2-2.

Jong Ajax: Van Bladeren; Dest (84. Solomons), J. Timber, Botman, Bakboord; Ter Heide, Bijleveld, Kühn; Thethani (45. Johnsen), Pereira, Nunnely (66. Brobbey).

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl