Jong Ajax geeft 1-3-voorsprong uit handen

jong-ajax-geeft-1-3-voorsprong-uit-handen
jong-ajax-geeft-1-3-voorsprong-uit-handen

Socials

Reiziger had de ploeg ten opzichte van het met 1-3 verloren thuisduel met FC Volendam op aardig wat plekken gewijzigd. Zo speelde Victor Jensen voor de geblesseerde Teun Bijleveld en stonden Jasper ter Heide en Jurriën Timber in de defensie. Danilo mocht de spitspositie bemannen.

Jong Ajax liet er in 1e instantie geen misverstand over bestaan dat het nu toch echt tijd was voor de 1e driepunter van het jaar. Na een schot van Jensen was het Danilo die de bal ( via een tegenstander) met een hoge bal in het doel zag belanden. FC Dordrecht was niet onder de indruk, counterde erop los en maakte uit een hoekschop zelfs de 1-1 via Cijntje.

Het publiek dat zich opmaakte voor een echte ‘vechtwedstrijd’ kwam bedrogen uit, want binnen enkele minuten stond het 1-3 via goals van Kühn en Danilo. Jong Ajax was de baas op het veld en had via Gravenberch (lat), Danilo (kopbal) en Kühn op 1-4 moeten komen, maar laatstgenoemde maaide in vrijstaande positie volledig over de bal heen. Er leek dan ook weinig aan de hand voor Jong Ajax toen beide ploegen de kleedkamers opzochten, maar de rollen waren in de tweede helft volledig omgedraaid.

Comedy Capers
FC Dordrecht gaf zich niet gewonnen en gooide extra energie in de wedstrijd. Dit zorgde ervoor dat Jong Ajax terug moest en er zelden meer voetballend uit kon komen. Een kolderiek moment, met 4 blunders op rij, had de thuisploeg op 2-3 kunnen brengen: eerst ging Dominik Kotarski aan de wandel op eigen helft, verspeelde de bal aan een tegenstander die compleet verkeerd lobde waardoor Botman kon redden, die de bal óók weer verspeelde. Dordrecht schoot voor een leeg doel over en maakte zo een einde aan een klassieke Comedy Capers-scène.

3-3
Een vechtwedstrijd werd het alsnog. Dordrecht rook kansen, kreeg ze ook en kwam op gelijke hoogte. Eerst scoorde Simon Power de 2-3 en daarna was het Jari Schuurman die Kotarski omspeelde en de gelijkmaker scoorde. Ook de inbreng van Lassina Traoré kon het tij niet meer keren, en zo kregen beide ploegen ieder 1 terecht punt voor een sterke helft: Jong Ajax de 1e, en FC Dordrecht de 2e.

FC Dordrecht – Jong Ajax 3-3 (1-3), 6. Danilo 0-1, 14. Cijntje 1-1, 20. Kühn 1-2, 22. Danilo 1-3, 66. Power 2-3, 79. Schuurman 3-3

Opstelling Jong Ajax: Kotarski, Bakboord, Ter Heide, Botman, J. Timber (46. Solomons), Ekkelenkamp (46. Nunnely), Gravenberch, Jensen, Kühn (74. Traoré), Danilo, Lang

Lees ook: Ten Hag: Tagliafico weer inzetbaar; blessures voor Magallán en Mazraoui

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Beeld: Pro Shots

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl