Jong Ajax kent weinig moeite met Helmond Sport

jong-ajax-kent-weinig-moeite-met-helmond-sport
jong-ajax-kent-weinig-moeite-met-helmond-sport

Socials

Trainer Michael Reiziger kon in tegenstelling tot de uitwedstrijd tegen Jong AZ weer beschikken over een groot aantal van zijn ‘vaste’ spelers. Zo stond de Braziliaan Danilo in de spits en waren Dennis Johnsen en Cerny de vleugelspelers.

Jong Ajax begon furieus aan het duel en legde in de 2e minuut al een geweldige aanval op de mat. Na een hakje van Cerny mocht Ryan Gravenberch opstomen en wederom via een hakje van De Wit kwam Johnsen in balbezit. De Noor schoot echter op de paal en ook uit de daaropvolgende scrimmage viel geen goal.

55. Daar is de 2-0! ��

Doelpuntenmaker: Dani de Wit!#jajhel pic.twitter.com/laCCLGpQqE

— AFC Ajax (@AFCAjax) 17 september 2018

Kansenregen
Er volgde een enorme kansenregen voor het doel van de uitblinkende Helmond Sport-keeper Stijn van Gassel. Danilo, Cerny, Gravenberch, weer Cerny en wéér Danilo hadden Jong Ajax in het 1e kwartier op voorsprong moeten zetten, maar ze faalden allen in de afronding. Het openingsdoelpunt kon echter niet uitblijven en na een zeer fijne voorzet van Johnsen kopte De Wit prima binnen, 1-0.

Na een overtreding op Johnsen mocht Danilo vanaf de stip aanleggen voor 2-0, maar zijn inzet werd gepakt door Van Gassel. Na goede doelpogingen van De Wit, Teun Bijleveld en Navajo Bakboord mocht Helmond Sport eindelijk een keer de middellijn oversteken, maar het afstandsschot dat volgde, ging over.

Cerny 45 minuten
De ijverige Cerny, die in de eerste helft goed weg kwam na een overtreding op Dean Koolhof, mocht achterblijven in de kleedkamer ten faveure van Leo Thetani. Het was weer De Wit die scoorde en de marge verdubbelde; hij werd aangespeeld door een sublieme pass van Bijleveld en schoot beheerst raak.

Met de 2-0 verdween het vuur iets uit de wedstrijd. Jong Ajax bleef controleren en had via Danilo nog kunnen scoren, maar zag ook Helmond Sport iets vaker voor het doel van Dominik Kotarski verschijnen. De Kroaat kon zich zelfs eindelijk onderscheiden door een harde vrije trap van Helmond te onderscheppen, en was even daarvoor ietwat gelukkiger toen hij 2 Helmond Sport-spelers een grote kans zag verprutsen.

Debuut Schön
In de slotfase gebeurde weinig meer, al mocht de Hongaarse middenvelder Szabolcs Schön nog zijn debuut voor Jong Ajax maken. Door de overwinning stijgt Jong Ajax naar de 5e plek op de ranglijst, en mag het zich gaan opmaken voor een heuse topper: aanstaande vrijdag wacht een uitwedstrijd tegen het als 2e geklasseerde Go Ahead Eagles.

Scoreverloop: 16. De Wit 1-0, 54. De Wit 2-0

Opstelling Jong Ajax: Kotarski, Bakboord, Schuurs, Pasquali, Bakker, Gravenberch, Bijleveld, De Wit (70. Solomons), Cerny (46. Thethani), Danilo, Johnsen (84. Schön)

Bekijk ook: Highlights Ajax - FC Groningen

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Beeld: Pro Shots

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl