Jong Ajax komt slechte start niet te boven

jong-ajax-komt-slechte-start-niet-te-boven
jong-ajax-komt-slechte-start-niet-te-boven

Socials

Met Vaclav Cerny opnieuw in de basis begon Jong Ajax aan het thuisduel met FC Eindhoven. Het begin was voor de bezoekers en na 10 minuten spelen kwam de ploeg van David Nascimento dan ook op voorsprong. Een afgeslagen bal kon door Alvin Daniëls simpel worden binnen geschoten. Niet veel later werd het nog erger. Aanvankelijk redde Jong Ajax-doelman Kotarski nog, maar uit de corner die volgde was het alsnog 0-2. Verdediger Collin Seedorf zorgde al vallend met het hoofd voor een verdubbeling van de voorsprong.

Sierhuis mist pingel
Jong Ajax ging hierna op zoek naar de aansluitingstreffer. Via Kaj Sierhuis kreeg de ploeg daar de ideale mogelijkheid voor. Doordat een verdediger van FC Eindhoven een Ajacied vasthield in zijn eigen zestienmeter wees arbiter Ingmar Oostrom naar de stip. Sierhuis scoorde echter niet. Zijn poging spatte op de lat uiteen.

Hachelijke situaties
Het felle en compacte spel van de Eindhovenaren, die tot dusver slechts 1 punt wisten te bemachtigen, zorgde ervoor dat Jong Ajax niet zijn gebruikelijke spel op de mat kon leggen. Verder dan een aantal hachelijke situaties uit hoekschoppen of vrije trappen kwam het team van Michael Reiziger voor rust niet. Daarbij bleef het oppassen voor de gevaarlijke uitbraken van FC Eindhoven. Dankzij enkele goede reddingen van doelman Kotarski liep de uitploeg niet nog verder weg.

45+1. Rust op de Toekomst.#JongAjax kijkt tegen een 0-2 achterstand aan. #jajein pic.twitter.com/QE6QZw3cFV

— AFC Ajax (@AFCAjax) 28 september 2018

Met het inbrengen van Noa Lang voor Vaclav Cerny wilde Reiziger na rust aanvallend meer teweeg brengen. Het spel, dat ten opzichte van de eerste helft beter was, resulteerde in enkele goede mogelijkheden. Kansen voor onder anderen Ekkelenkamp, Lang en Sierhuis troffen geen doel, mede door het goede keeperswerk van doelman Ruud Swinkels. Aan de andere kant had oud-jeugdspeler van Ajax Branco van den Boomen het duel kunnen beslissen. De aanvoerder van Eindhoven omspeelde doelman Kotarski, maar schoof de bal voor een leeg doel tegen de paal.

0-3
Het was uitstel van excecutie. Reiziger probeerde met het inbrengen van Danilo Pereira een slotoffensief te bewerkstelligen, maar dat bleef uit. Tot overmaat van ramp tekende Elton Kabangu, tijdens een van de spaarzame uitbraken van FC Eindhoven, in de 84ste minuut ook nog voor de 0-3. Door de nederlaag blijft Jong Ajax steken op 10 punten uit 7 wedstrijden.

Jong Ajax: Kotarski; Bakboord, Pasquali (82. Ylatupa), Botman, Kemper; Ekkelenkamp, Bijleveld, De Wit (72. Pereira); Cerny (46. Lang), Sierhuis, Johnsen

Bekijk ook: Debutantenbal in beker

Tekst; Ajax.nl/Rens Jeucken
Beeld: Pro Shots

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl