Jong Ajax krijgt te weinig in Eindhoven

jong-ajax-krijgt-te-weinig-in-eindhoven-
jong-ajax-krijgt-te-weinig-in-eindhoven-

Socials

''In principe zijn er genoeg talenten hoor, ook al zijn er veel spelers niet'', sprak Michael Reiziger geruststellend voor het uitduel met Jong PSV. Hij moest deze wedstrijd weer liefst 14 spelers missen vanwege interlands, waardoor jongens als Serginho Dest, Dean Solomons, Quinten Timber en Leo Thethani hun kans in de basis konden grijpen. Voor Dest en Timber was het hun debuut.

Bijleveld opent score
Jong Ajax verzuimde in het 1e kwartier direct afstand te nemen. Thethani kreeg aardige mogelijkheden maar was niet secuur genoeg. Maar in de 16e minuut was het prompt wel raak. De PSV-doelman kreeg een schot van Teun Bijleveld laat in de smiezen en kon een doelpunt niet voorkomen: 0-1.

PSV komt snel langszij
Twee minuten later was het alweer gelijk. Doelman Kotarski greep - in een poging de bal te pakken - een PSV-aanvaller bij de benen en moest die actie bekopen met een strafschop. Lundqvist schoot feilloos raak. In de 31e minuut bezorgde Quinten Timber de bal perfect bij Thethani, maar die schoot langs de verkeerde kant van de paal.

In ondertal op achterstand
In de tweede helft begon Jong Ajax slordig, maar pas bij de 3e situatie wist Jong PSV te profiteren. Dat was net op het moment dat de Amsterdamse verdediging een mannetje te kort kwam omdat Timber aan de zijkant werd verzorgd aan een zeer hoofd. Joël Pireo was de maker van de 2-1.

Debut boys. ⤵️ pic.twitter.com/C2f9NmKpkZ

— AFC Ajax (@AFCAjax) 15 oktober 2018

Twee 16-jarigen bij Jong Ajax
In de tweede helft liet Reiziger zowel Brian Brobbey als Kenneth Taylor debuteren. Beide talenten zijn pas 16 jaar. Ajax drong aan, joeg op de gelijkmaker en had die via Cerny ook moeten maken. Diens schot scheerde echter langs de verkeerde kant van de paal.

In de slotfase had Jong Ajax pech toen schoten van zowel Timber als Bakker op de lat uiteen spatten. ''We waren niet scherp genoeg", aldus Cerny, die de hand in eigen boezem stak: "Dan bedoel ik zeker ook mezelf. Als ik 2 keer had gescoord, dan denk ik dat we grote kans hadden gehad om de wedstrijd te winnen.''

Opstelling Jong Ajax: Kotarski; Dest, Solomons, Kemper, Bakker; Ter Heide (78. Taylor), Q. Timber, Bijleveld; Thethani (59. Brobbey), Pereira, Cerny.

Lees ook: Interland-alert: Oranje klopt Duitsland, Tadic gelijk

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl