Jong Ajax met 10 man naar winst

jong-ajax-met-10-man-naar-winst
jong-ajax-met-10-man-naar-winst

Socials

Jong Ajax is dit seizoen nog zoekende. Mooie overwinningen worden afgewisseld met nederlagen. Met 13 punten uit 9 duels stond de ploeg van Michael Reiziger bovenaan het rechterrijtje. Wakker zal de trainer er niet van liggen, want "het gaat om het afleveren van spelers bij Ajax 1", sprak hij maandagavond nog. Toen verloor Jong Ajax onverdiend met 2-1 van Jong PSV.

Revanche?
Deze vrijdag kon Jong Ajax revanche nemen. De ploeg speelde het lager geklasseerde RKC van oud-Ajacied Fred Grim. Perr Schuurs was in de 13e minuut dicht bij de openingstreffer, maar uit een vrije trap schoot hij van ver op de paal. Een minuut later had Teun Bijleveld een aardige kans, maar het duurde nog tot na het halfuur voordat de thuisploeg de score opende. Danilo Pereira schoot vrijstaand voor het doel raak, 1-0. Jong Ajax slaagde er niet in die voorsprong mee te nemen naar de kleedkamer. Tahiri legde de Amsterdamse defensie in de luren en maakte de 1-1.


Rood Bakboord
De tweede helft was nog niet erg lang onderweg toen Navajo Bakboord al kon douchen. Hij kreeg een directe rode kaart. Met 10 man ging Jong Ajax niet bij de pakken neerzitten en bleef aanvallend denken. Kansen kwamen er nog genoeg en 6 minuten voor tijd werd Ajax beloond voor de inzet. Invaller Dennis Johnsen gaf vanaf links voor waar Pereira netjes binnenwerkte, 2-1.

Volgende week gaat Reiziger met zijn team naar de Dijk in Volendam.

Opstelling Jong Ajax: Kotarski; Bakboord, Schuurs (46. Botman), Kemper, Bakker; Gravenberch, Bijleveld, Ekkelenkamp; Cerny (82. Kühn), Pereira, Lang (46. Johnsen)

Lees ook: Tobiasen: 'Trainingen bij Ajax vaak zwaarder dan wedstrijden'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl