Jong Ajax neemt na rust afstand van Telstar

jong-ajax-neemt-na-rust-afstand-van-telstar
jong-ajax-neemt-na-rust-afstand-van-telstar

Socials

Jong Ajax wilde zich na de 0-3-nederlaag van vorige week tegen FC Eindhoven revancheren tegen nummer 12 Telstar. Trainer Michael Reiziger had daarbij vrijdagavond de beschikking over enkele spelers die onlangs hun debuut maakten bij Ajax 1. Zo stonden Perr Schuurs, Ryan Gravenberch en Noa Lang in de basis. Ook de van een blessure herstellende Vaclav Cerny begon aan de aftrap.

Hoog baltempo
Jong Ajax hanteerde vanaf het begin een hoog baltempo en dat resulteerde in enkele doelpogingen van Lang en Gravenberch. Net voor rust belandde een langlopende aanval voor de voeten van Nicolas Kühn. De Duitser draaide vervolgens weg bij zijn tegenstander, maar door attent keeperswerk van Jeroen Houwen trof hij geen doel. Ondanks een aantrekkelijke eerste helft waarin beide ploegen mogelijkheden kregen was de ruststand 0-0.

Korte combinaties
Zowel Jong Ajax als Telstar begon ongewijzigd aan de 2e helft. Ook het spelbeeld was hetzelfde. Ajax had het meeste balbezit en wilde via korte combinaties een gaatje vinden in de hechte verdediging van de gasten. In de 51ste minuut was het raak. Een schot van Ekkelenkamp werd onderweg van richting veranderd en rolde rustig in het doel. Doelman Houwen van Telstar stond op het verkeerde been en had geen schijn van kans.

Vrijer voetballen
Het team van trainer Mike Snoei probeerde vervolgens de wedstrijd naar zich toe te trekken maar echt kansen kreeg het niet. Jong Ajax daarentegen leek wat vrijer te voetballen na de openingstreffer. In de 64ste minuut was Danilo Pereira het eindstation van een snelle Amsterdamse aanval. Vanaf randje 16 zorgde de Braziliaan met een bekeken schot voor de 2-0. Het was alweer zijn 4e doelpunt van de competitie.

Vaclav Cerny, die wederom een gedreven indruk maakte, werd een kwartier voor tijd vervangen door Dennis Johnsen. De Noor bekroonde zijn invalbeurt direct met een doelpunt. Linksback Mitchel Bakker bracht de bal met een voorzet voor en Johnsen scoorde simpel zijn 1e treffer van het seizoen, 3-0. In de slotfase tekende Ekkelenkamp bijna voor zijn 2e treffer van de avond, maar hij trof de lat.

Opstelling Jong Ajax: Kotarski; Bakboord, Schuurs (69’ Pasquali), Botman, Bakker; Ekkelenkamp, Gravenberch, Kühn (79’ Bijleveld); Cerny (74’Johnsen), Pereira, Lang

Lees ook: Ten Hag: De Jong nog vraagteken voor zondag

Tekst: Ajax.n/Rens Jeucken
Beeld: Pro Shots

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl