Jong Ajax nu wel langs Jong AZ

jong-ajax-nu-wel-langs-jong-az
jong-ajax-nu-wel-langs-jong-az

Socials

Trainer Michael Reiziger miste ruim een elftal potentiële Jong Ajax-spelers vanwege interlands. Daarom stonden er maandagavond tegen Jong AZ veel jonge jongens in het AFAS-stadion in Alkmaar. Van hen was Ryan Gravenberch met z'n 16 jaar de allerjongste.

'Voor een 1e keer hebben we het goed ingevuld'

Linksback Mitchel Bakker speelde met rugnummer 11 waaruit bleek hoe de situatie was. "Gisteren bij de bespreking zag ik dat bij mijn positie nummer 11 stond. Maar ik wist toen ook al dat we in een 5-3-2 zouden spelen en dat ik geen linksbuiten zou zijn. In zo'n tactiek spelen, is uit nood geboren omdat we veel aanvallers en buitenspelers misten. Ik vind dat we het voor een eerste keer goed hebben ingevuld. In de 1e helft waren we de bovenliggende partij, in de 2e helft was het wat minder maar lieten we zien goed voor elkaar te kunnen werken."

�� Jong AZ vs #JongAjax! ⏳

Van Bladeren; Bakboord, Solomons, Botman, Kemper; Pasquali, Bijleveld, Gravenberch; Pereira, Ekkelenkamp, Bakker.#jazjaj

— AFC Ajax (@AFCAjax) 10 september 2018

Al in de 2e minuut kreeg Jürgen Ekkelenkamp een grote kans op de openingsgoal maar zijn inzet kwam op de voeten van de AZ-keeper. Na enkele kansen voor Jong Ajax, kwamen de gasten in de 27e minuut op een verdiende 0-1-voorsprong. De voorzet kwam van de linkerkant en Danilo Pereira schoot via de hak van een AZ-er raak.

Daarna kreeg Jong AZ een optisch overwicht, maar was het weer Pereira die het gevaarlijkste was met een schot op de paal. Hoewel de Alkmaarders ook aandrongen, zochten de ploegen met de kleine voorsprong van Jong Ajax de kleedkamer op.

Verdedigen als leeuwen
Die kleine marge verdedigden ze in de 2e helft als leeuwen. Met een beetje kunst-en vliegwerk en knap keeperswerk van Stan van Bladeren hielden ze uiteindelijk stand. In de blessuretijd kwam Jong Ajax nog in overtal te staan na een rode (2x geel) kaart voor verdediger Obdam van Jong AZ. Net voor zijn 2e gele kaart had hij Teun Bijleveld tegen de grond geschopt. Dat was 'goed' voor zijn 1e kaart.

Ook Leo Thethani maakt zijn debuut. Een mooi moment voor de Ajacied, die net hersteld is van een blessure. #jazjaj

— AFC Ajax (@AFCAjax) 10 september 2018

In de ultieme slotfase kreeg Leo Thethani nog een uitstekende mogelijkheid om zijn debuut in het betaald voetbal luister bij te zetten. Hij kon alleen op doel afgaan, maar moest zijn meerdere erkennen in de Alkmaarse doelman Schendelaar. Zodoende bleef het 0-1, een knappe zege voor het superjonge team van Michael Reiziger. Dat het kracht had gekost bleek na het laatste fluitsignaal toen de mannen zich vermoeid op de grond lieten zakken.

Jong Ajax: Van Bladeren; Bakboord, Solomons (65. Aberkane), Botman, Kemper; Pasquali, Bijleveld, Gravenberch; Pereira (76.Thetani), Ekkelenkamp, Bakker

Lees ook: Interland-alert: Servië met Tadic niet voorbij Roemenië

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl