Jong Ajax ten onder in Deventer

jong-ajax-ten-onder-in-deventer-1
jong-ajax-ten-onder-in-deventer-1

Socials

In de basisopstelling van trainer Michael Reiziger was er plaats voor Kasper Dolberg. De Deen kwam tegen AEK kort in actie en mocht in Deventer aan de aftrap staan.

In de stromende regen trapte Jong Ajax af tegen Go Ahead Eagles. In de eerste minuten zetten de Eagles meteen druk op de gasten; dit resulteerde in een aantal kleine kansen voor de thuisploeg. Ajax kwam in de eerste fase van de wedstrijd niet aan hun eigen spel toe, Dolberg werd moeilijk bereikt.

Na 4 minuten en 12 seconden klonk er een luid applaus in de Adelaarshorst voor de slachtoffers en nabestaanden van de verschrikkelijke tragedie in Oss, waarbij 4 jonge kinderen om het leven kwamen. Een mooi gebaar van de Go Ahead Eagles-supporters.

In de 16e minuut prikte Richard van de Venne de 1-0 binnen, na een voorzet vanaf de rechtervleugel tikte de speler van Go Ahead de bal achter Kotarski. In het vervolg van de eerste helft vochten de opponenten pittige duels uit.

Dani de Wit kopt weer raak
Na een halfuur spelen staakte scheidsrechter Van Herk de wedstrijd vanwege onweer boven de Adelaarshorst. De spelers van beide ploegen gingen even naar binnen, maar na 10 minuten kon het duel worden hervat. Vlak na de pauze zette Dani de Wit Jong Ajax met een zuivere kopbal naast Go Ahead, 1-1.

46. We gaan beginnen aan de tweede helft zonder @Dolbergofficial. Hij wordt vervangen door Danilo Pereira. #gaejaj pic.twitter.com/iTvCWbr0mU

— AFC Ajax (@AFCAjax) 21 september 2018

In de rust bleef Kasper Dolberg achter in de kleedkamer, de spits werd vervangen door Danilo Pereira, die afgelopen maandag nog in de basis begon. In de tweede helft werd het spel harder. Na een uur spelen schoot Thomas Verheydt de 2-1 binnen. Het team van Reiziger keek weer tegen een achterstand aan. Maar anders dan voor rust, kwam Jong Ajax nu niet meer langszij.

Scoreverloop: 16. Van der Venne 1-0, 34. De Wit 1-1, 59. Verheydt 2-1

Opstelling Jong Ajax: Kotarski; Bakboord, Schuurs, Botman, Bakker; Pasquali, Bijleveld, De Wit (63. Ekkelenkamp); Nunnely, Dolberg (46. Pereira), Johnsen (70. Sierhuis)

Bekijk ook: Kaj Sierhuis: 'Ik wil slagen bij mijn droomclub'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl