Jong Ajax verliest in Volendam

jong-ajax-verliest-in-volendam
jong-ajax-verliest-in-volendam

Socials

Michael Reiziger kon vrijdagavond in Volendam niet beschikken over Navajo Bakboord. De verdediger kreeg 4 wedstrijden schorsing, waarvan 1 voorwaardelijk, na zijn rode kaart vorige week tegen RKC Waalwijk. Jasper ter Heide startte als rechtsback. Jong Ajax ging op zoek naar de 2e overwinning op rij na de 2-1-winst op RKC vorige week. Voor Vaclav Cerny was het decor de plaats waar hij precies 1 jaar en 1 dag geleden zijn voorste kruisband af in de bekerwedstrijd tegen De Dijk.

Rustig begin
Beide ploegen begonnen voorzichtig aan het duel zonder grote kansen te creëren. Het was uiteindelijk de thuisploeg die op voorsprong kwam. Nadat Volendam al enkele keren gevaarlijk voor het doel van Kotarski verscheen was het in de 25e minuut raak. Mitchel Bakker raakte Boy Deul lichtjes aan waarna scheidsrechter Bijl naar de stip wees. Diezelfde Deul ging zelf achter de bal staan en zette de nummer 17 van de ranglijst op 1-0.

45+1. Rust! #JongAjax staat met 1-0 achter door een rake penalty van FC Volendam. #voljaj pic.twitter.com/QGBKOjGVSJ

— AFC Ajax (@AFCAjax) 26 oktober 2018

Snelle 2-0
Enkele minuten na de hervatting was het weer raak voor de Volendammers. Teije ten Den verdubbelde de marge door doelman Kotarski te omspelen en simpel binnen te schuiven. Met het inbrengen van Sergino Dest en Kaj Sierhuis werd de ploeg van Reiziger iets dreigender.

Scoren op het veld waar hij vorig jaar geblesseerd raakte. ����

Vaclav Cerny, topper! ��#voljaj pic.twitter.com/iXkCJVpwFo

— AFC Ajax (@AFCAjax) 26 oktober 2018

Cerny scoort
Een inzet van Cerny raakte de paal en Bijleveld krulde een vrije trap net naast. In de 73e minuut werd het aanvallende spel beloond. Een mooi afstandsschot van, wederom, Cerny betekende de Amsterdamse aansluitingstreffer. Jong Ajax ging onverminderd door en kreeg via Sierhuis, Johnsen (beiden naast) en Gravenberch (lat)  verschillende kansen op de gelijkmaker. Die kwam er niet: in een tegenstoot van FC Volendam was het aan de andere kant prompt wel raak. Nick Doodeman maakte de 3-1.

Volgende week gaat Jong Ajax op bezoek bij Cambuur Leeuwarden.

Opstelling Jong Ajax: Kotarski; Ter Heide (58. Dest), Schuurs, Botman (58. Sierhuis), Bakker; Gravenberch, Bijleveld, de Wit (75. Jensen); Cerny, Pereira, Johnsen.

Tekst: Ajax.nl/Rens Jeucken
Beeld: Pro Shots

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl