Jong Ajax verliest na doelpuntenregen in Utrecht

jong-ajax-verliest-na-doelpuntenregen-in-utrecht
jong-ajax-verliest-na-doelpuntenregen-in-utrecht

Socials

Jong Ajax hoopte na 4 uitnederlagen op rij de negatieve balans te doorbreken. De knappe zege op NEC (4-0) zorgde voor vertrouwen, maar kon de goede lijn ook worden doorgetrokken in het uitduel in Utrecht?  

De start beloofde weinig goeds. Jong Utrecht stond na 15 minuten al op een 2-0-voorsprong. Venema sloeg met 2 gerichte schoten toe. Het bedankje voor de 1e treffer ging richting Sylla Sow, die met een fraaie actie de assist verzorgde. 

Ylätupa brengt spanning terug
De thuisploeg kreeg kansen op de 3-0, maar Stan van Bladeren hield zijn ploeg op de been. Vervolgens bracht Ylätupa met een gemikt schot de spanning terug. Ondanks een korte jacht op de gelijkmaker gingen de ploegen rusten bij een stand van 2-1.

Jong Utrecht kwam na rust wederom goed uit de startblokken. Venema werd weggestuurd en rondde een counter feilloos af: 3-1. De gifbeker was nog niet leeg, want minuten later werkte Ajax-verdediger Boy Kemper de bal in eigen doel. Het zorgde voor grote frustratie bij de jongeling.

Debutanten en doelpunt Bijleveld
Michael Reiziger greep in en bracht 2 debutanten in de ploeg. Eros Maddy (17) en Noah Abid (18) kwamen in het veld voor Sebastian Pasquali en Jasper Ter Heide. De wissels hadden direct effect. Teun Bijleveld gaf een voorzet en zag zijn afzwaaier in het doel belanden: 4-2.

Van Bladeren hield Jong Ajax via een gestope strafschop nog in de wedstrijd en Vaclav Cerny zorgde vlak voor het eindsignaal zelfs nog voor de 4-3. Maar meer zat er niet in het vat voor de uitploeg. Het duel met Jong Utrecht eindigde in een teleurstelling..

Lees ook: Blessure-update Hakim Ziyech
Bekijk ook:
Van der Sar hoopt met Ajax Amerika te veroveren

Tekst: Ajax.nl
Beelden: Pro Shots

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl