Jong Ajax wint 3e duel op rij

jong-ajax-wint-3e-duel-op-rij
jong-ajax-wint-3e-duel-op-rij

Socials

De verdediging zag er in vergelijking met de vorige wedstrijd tegen FC Oss behoorlijk anders uit. Perr Schuurs leidde nog steeds de verdediging, maar werd verder bijgestaan door Boy Kemper, Azor Matusiwa en Jasper ter Heide. Che Nunnely begon op de linksbuitenpositie.

Het was ook Nunnely die Jong Ajax binnen de minuut op 0-1 had kunnen zetten. Zijn rush eindigde echter met een bal in het zijnet. Daarna volgde een fase van aftasten door beide ploegen. Jong Ajax had het overwicht, maar tot grote kansen kwam het nog niet.

Uit scrimmage 0-1
Plots was daar toch het openingsdoelpunt, toen Gravenberch na een scrimmage kon binnentikken. Het was een logische voorsprong, want Jong Ajax combineerde makkelijker en had via Jasper ter Heide nog 1 keer kunnen scoren. Zijn schot ging echter rakelings naast.

Cerny verdubbelt voorsprong
Almere kreeg wat meer kleur op de wangen, beet feller van zich af en verscheen ook wat vaker voor het doel van Dominik Kotarski. Torino Hunte, de gevaarlijkste man aan Almeerse zijde, kon vrij inschieten maar zag Boy Kemper redden op de doellijn. De gelijkmaker hing in de lucht, maar het was Cerny die de score verdubbelde nadat de diepgestuurde Kaj Sierhuis aflegde.

Vlak daarna was de spanning weer helemaal terug, want Stijn Meijer kopte uit een voorzet van Hunte de 1-2 binnen. De bezoekers die na de rust een minstens zo vermakelijke tweede helft verwachtten, kwamen bedrogen uit. Beide ploegen waren erg slordig en kansen waren er nauwelijks te noten.

Johnsen scoort 1-3
Het was Almere die het meest op zoek was naar een doelpunt, en het dwong Kotarski tot een stijlvolle redding. Even later rolde de bal na een duel tergend langzaam richting het lege doel, maar de paal stond een gelijkmaker in de weg. Net als in de eerste helft was het Jong Ajax dat de score na een goede periode van Almere City weer uitbouwde: invaller Johnsen rondde na een actie prachtig af en zette Jong Ajax op 1-3.

Ook nu kon Jong Ajax slechts een paar minuten van de veilige marge genieten, want Tim Receveur zette de thuisploeg op 2-3. Cerny 5 minuten voor tijd dé kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar hij miste een strafschop. Door de overwinning wipt Jong Ajax over Almere City heen op de ranglijst en haakt het weer aan bij de subtop van de Keuken Kampioen Divisie.

Scoreverloop Almere City – Jong Ajax 2-3 (1-2): 11. Gravenberch 0-1, 34. Cerny 0-2, 37. Meijer 1-2, 73. Johnsen 1-3, 78. Receveur 2-3

Opstelling Jong Ajax: Dominik Kotarski, Jasper ter Heide (74. Saku Ylätupa) , Perr Schuurs, Azor Matusiwa, Boy Kemper, Ryan Gravenberch, Carel Eiting, Dani de Wit (59. Teun Bijleveld), Vaclav Cerny, Kaj Sierhuis, Che Nunnely (68. Dennis Johnsen)

Bekijk ook: Ziggo cam Noussair Mazraoui 'zou een dagje Onana willen zijn'

Tekst:Ajax.nl
Beeld: Pro Shots

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl