Jong Ajax wint op bezoek bij Telstar

jong-ajax-wint-op-bezoek-bij-telstar
jong-ajax-wint-op-bezoek-bij-telstar

Socials

Gelijkopgaande eerste helft
Jong Ajax begon sterk aan het duel en probeerde te profiteren van het feit dat Telstar diverse centrumverdedigers moest missen door blessures. Sergino Dest brak snel door op rechts, maar kon de bal na een flinke rush niet bij Vaclav Cerny krijgen. Ook Traoré schrok van een bal die voor zijn voeten viel en zo brak er na een goede openingsfase een periode aan waarin beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd waren.

Telstar-keeper Wesley Zonneveld redde vervolgens uitstekend op een vrije trap van Cerny en aan de andere kant kon ook Dominik Kotarski goed redden op enkele grote Telstar-kansen. Het combinatiespel van Jong Ajax was echter nét wat geraffineerder, al was het toch te slordig om Telstar echt op de knieën te krijgen. Dest schoot net naast na een mooi één-tweetje met Victor Jensen, en ook Traoré zag even later een hard schot uit het doel geranseld worden.

Ook veel kansen na rust
De tweede helft begon nog weifelend met slechts één schotje van Jurriën Timber in het 1e kwartier, maar plots volgden de kansen elkaar in hoog tempo op. Eerst schoot Anass Najah net naast voor Telstar, en vlak daarna hadden Cerny en Dani de Wit het openingsdoelpunt op hun schoen. Vooral de kopbal van De Wit was een reuzenkans, en ook na grote kansen voor Ahmad Mendes Moreira (naast), Jensen (kon net niet bij de bal), Terell Ondaan (paal) en Cerny (naast) was het een wonder dat het nog 0-0 was.

Deze wedstrijd kón dan ook gewoon niet in een doelpuntloos gelijkspel eindigen en een kwartier voor tijd was het Traoré die de ban brak: hij scoorde op aangeven van invaller Noa Lang. Telstar probeerde het nog, maar had al teveel energie in de wedstrijd gelegd om de gelijkmaker nog te kunnen forceren. Reiziger bracht Danilo in de slotfase nog voor Nicolas Kühn, en die besliste vlak voor tijd het duel door van dichtbij binnen te schieten.

Telstar  - Jong Ajax 0-2 (0-0), 74. Traoré 0-1, 86. Danilo 0-2

Opstelling Jong Ajax: Kotarski, Dest, Schuurs, Botman, Timber, Gravenberch, De Wit, Jensen (64. Lang), Kühn (83. Pereira), Traoré, Cerny

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl