Jouw kompas richting Sturm Graz - Ajax

jouw-kompas-richting-sturm-graz-ajax
jouw-kompas-richting-sturm-graz-ajax

Socials

Labyad keert terug
Ajax kan woensdag rekenen op Zakaria Labyad die terugkeert na een schorsing, opgelopen in zijn FC Utrecht-tijd. Het kan voor de nieuwe aanwinst zijn debuut worden. Vorig seizoen was Labyad 2 maal Europees succesvol. Tegen Valetta schoot hij raak en tegen Zenit maakte hij de enige en dus winnende treffer.

Heatmap
In onderstaande afbeelding zie je waar Ajax zich het meeste bevond in de gewonnen thuiswedstrijd van vorige week:

83 vs 17 procent kans
Op basis van historische resultaten na een 2-0-thuiszege (die uiteraard geen garanties voor de toekomst bieden), heeft Ajax iets meer dan 83 procent kans op de volgende ronde. Sturm Graz moet het doen met de resterende (bijna) 17 procent.

Goede uitgangspositie, maar...
Na 6 van de 7 Europese tweeluiken waarbij Ajax thuis met 2-0 had gewonnen, ging Ajax verder in Europa. Alleen tegen Steaua Boekarest in 2012-2013 lukte dat niet.

video

Tegen Schalke ook 2-0 voor
De meest recente keer dat Ajax zich plaatste na een 2-0-thuiszege was twee seizoenen geleden in de kwartfinale van de Europa League tegen Schalke 04.

Video

1 Europese zege in Oostenrijk
Ajax speelde vaker in Europese (kwalificatie-)toernooien in Oostenrijk. Daarvan won Ajax er maar 1 en dat is alweer 26 jaar geleden. Maar met de uitslagen van de laatste 6 keer zal Ajax zich woensdag ook plaatsen voor de volgende ronde.

Grazer AK - Ajax (12-8-2003, 1-1)

10e keer kwalificatie
Het is de 10e keer dat Ajax uitkomt in de kwalificatie voor de Champions League. 3 keer werd het hoofdtoernooi bereikt, 6 keer lukte het niet.

Na 4 jaar terug?
De laatste keer dat Ajax Champions League speelde, was in 2014-2015 toen de ploeg zich als landskampioen direct plaatste. De laatste keer dat Ajax zich via de kwalificaties plaatste, was in 2010-2011 toen ten koste van PAOK en Dynamo Kiev.

Lees ook: Ten Hag: 'Es ist Halbzeit'
Bekijk ook: Ajax schiet met scherp in Merkur Arena

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl