Kansloos Ajax loopt grote schade op in Rotterdam

kansloos-ajax-loopt-grote-schade-op-in-rotterdam
kansloos-ajax-loopt-grote-schade-op-in-rotterdam

Socials

Met een 1e Eredivisie-basisplaats voor de Argentijn Lisandro Magallán gingen de gedachten gelijk een jaar terug. Toen was het voor Magallán’s landgenoot Nico Tagliafico zijn basisdebuut, ook tegen Feyenoord. Ajax won dat thuisduel met 2-0. In deze editie ontbrak de linksback wegens een knieblessure en liep eigenlijk alles anders dan een jaar geleden in Amsterdam.

Heerlijke start
De start was fantastisch voor Ajax, dat al na 8 minuten  op voorsprong kwam. Toen Kasper Dolberg door Eric Botteghin werd gevloerd schoot Lasse Schöne de vrijetrap feilloos binnen, 0-1. Daarna kregen Kasper Dolberg, Hakim Ziyech en Magallán nog goede kansen, maar niemand wist ze te verzilveren. Dat kwam de ploeg duur te staan. Heel duur.

Uit het niets 1-1
Want Feyenoord wist wel degelijk raad met de kansen. Ajax speelde slordig, liet erg veel ruimtes vallen en via Jens Toornstra en Steven Berghuis stond de thuisploeg opeens op voorsprong. Ajax, dat aan een veel mindere fase bezig was dan het 1e kwartier, trok toch de stand weer gelijk. Nadat schoten van Donny van de Beek en Hakim Ziyech werden geblokt was het Ziyech die de 2-2 binnenschoot. De jagende thuisploeg liet Ajax toch met een kater de catacomben ingaan. Robin van Persie schoot in de 42e minuut binnen en dompelde de ploeg van de balende Ten Hag in rouw.

Ajax geeft niet thuis
Ook na rust liep het niet zoals voor de winterstop. Van Persie schoot Feyenoord naar 4-2, reden voor Ten Hag om 2 wissels door te voeren: Donny van de Beek en Magallán moesten het veld verlaten voor David Neres en Daley Sinkgraven.

Later in de tweede helft kwam Klaas Jan Huntelaar nog voor de jubilerende Dolberg, voor wie zijn 100e Ajax-duel de boeken ingaat als de grootste nederlaag in zijn Ajax-1-carrière. Maar het was deze treurige zondag lood om oud ijzer. Tonny Vilhena tikte simpel de 5-2 binnen en maakte invaller Ayoub zelfs de 6-2. Daardoor heeft Ajax in de 2e seizoenshelft al meer goals tegen dan in de hele 1e: 10 om 8. De achterstand op koploper PSV is opgelopen naar 5 punten.

#feyaja pic.twitter.com/HTcW6u10Ja

— AFC Ajax (@AFCAjax) 27 januari 2019

Lees ook: Liveblog Feyenoord - Ajax

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl