Kenneth Taylor wil dit seizoen debuteren in Ajax 1

kenneth-taylor-wil-dit-seizoen-debuteren-in-ajax-1
kenneth-taylor-wil-dit-seizoen-debuteren-in-ajax-1

Socials

Hé Kenneth, hoe gaat het tot nu toe bij de O19?
“Het gaat prima, maar het kan altijd beter. Tegen Sparta O19 en Benfica O19 hebben we goed voetbal laten zien. Zelf had ik een moeilijke seizoenstart. Ik kon enkele weken niet spelen door een verrekking in mijn hamstring. Ik vond het moeilijk om toe te moeten kijken, had het ook nooit eerder meegemaakt. Bij AZ O19 maakte ik mijn eerste minuten na mijn blessure. Vervolgens stond ik tegen Groningen O19 weer in de basis en daarna heb ik alles gespeeld. En zaterdag dus NEC. Vorig jaar verloren we met Ajax O17 de bekerfinale met 4-0 van NEC. Het is een gevaarlijke ploeg die we niet moeten onderschatten. Ze staan altijd goed gepositioneerd en zijn gevaarlijk met counters. Het wordt een lastige pot.”

'Ik houd ervan andere spelers voor het doel te zetten'

Vorige week maakte jij je debuut in de Youth League tegen Benfica. Mooi moment?
“De Youth League is iets nieuws voor mij. Het is heel anders dan de competitie. Je krijgt Europese tegenstanders van topniveau, dus het gaat sneller. Ik had een prima debuut, want we wonnen met 3-0 van Benfica.”

Wat voor een type speler ben je?
“Ik kan zowel als aanvallende of verdedigende middenvelder spelen. Daarnaast ben ik tweebenig met een goede pass en een prima overzicht. Ik houd ervan om andere spelers voor het doel te zetten. Scoren doe ik niet zo vaak. Mijn laatste doelpunt was voor mijn blessure bij het nationale elftal tegen Italië. Bij Ajax is het nog langer terug.”

Kom je al van kleins af bij Ajax?
“Voordat ik bij Ajax speelde, ging ik vaker naar de ArenA met mijn vader. Ik weet nog goed dat we toen samen op het grote scherm kwamen. Ik kom uit Heiloo, dat is dichtbij Alkmaar. Veel mensen vragen vaak of ik niet liever bij AZ speel, maar Ajax is mijn droomclub. Meestal ga ik met de trein naar Ajax, maar mijn vader werkt hier in de buurt dus die zet me weleens af.”

“De eerste keer dat ik op de Toekomst kwam, was ik 6 jaar. Dat was tijdens een toernooitje met mijn oude club De Foresters. Op dat toernooi ben ik gevraagd om stagewedstrijden te spelen. Niet veel later werd ik aangenomen. Ik speel al vanaf de F’jes bij Ryan Gravenberch, Brian Brobbey en Donny Warmerdam. Daarnaast ben ik op dezelfde dag jarig als Ryan, namelijk 16 mei. We hebben het er vaak over gehad om samen in Ajax 1 te spelen.”

Debut boys. ⤵️ pic.twitter.com/C2f9NmKpkZ

— AFC Ajax (@AFCAjax) 15 oktober 2018

'Ik hoop dit seizoen nog te debuteren in Ajax 1'

Hij, Ryan Gravenberch, heeft onlangs zijn debuut bij Ajax 1 al gemaakt. Hoe vond je dat?
“Super! Ik zat thuis op de bank te kijken. Toen hij erin kwam, heb ik dat natuurlijk even gedeeld op Instagram en Snapchat. Het was best raar om te zien, maar ik ben trots op hem. De dag voor de wedstrijd wist ik al dat hij bij de selectie zat. Zelf hoop ik dit jaar nog te debuteren voor Ajax 1 of anders volgend seizoen.”

Wat doe je naast het voetballen?
“Ik speel vaak FIFA. Meestal FIFA Ultimate Team Weekend League en daarin haal ik wekelijks het niveau elite. Af en toe een potje tegen Ki-Jana Hoever (spelend voor Liverpool, red.) en binnen Ajax vaker tegen Brian Brobbey. De rest is geen niveau voor me. Het lijkt me vet om zelf ooit in FIFA te zitten. En dan het liefste als centrale middenvelder. Dan zet ik mijzelf niet in de basis, maar op de bank als supersub.”

Tekst Ajax.nl/Rens Jeucken
Beeld: Ajax.nlRens Jeucken/Louis van de Vuurst en Jasper Ruhé

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl