PREVIEW | ADO-uit: evenaart Schöne record Lerby?

preview-ado-uit-evenaart-schone-record-lerby
preview-ado-uit-evenaart-schone-record-lerby

Socials

Nog 1 wedstrijd en hij is samen met Sören Lerby de buitenlander met de meeste wedstrijden in Ajax 1. Een ongekende prestatie van de Deen in deze moderne voetbaltijden! Evenaart hij tegen ADO het record? We weten het zondag!

Buitenlandse Ajacieden met meeste duels.

1. 🇩🇰 Sören Lerby 269
2. 🇩🇰 Lasse Schöne 268
3. 🇫🇮 Jari Litmanen 264

Wordt vervolgd!

ADO-uit: altijd lastig…
De uitwedstrijd bij ADO leverde afgelopen seizoen slechts 1 puntje op. En ook de jaren daarvoor had Ajax het niet makkelijk op bezoek in Den Haag. Nipte overwinningen, veel gelijke spelen en heel af en toe een uitschieter. In totaal werd ADO – Ajax 44 keer eerder gespeeld in de Eredivisie. De laatste keer dat de Hagenaren wonnen was in maart 2011 (3-2).

ADO Den Haag - Ajax
Winst Ajax: 23
Gelijk: 10
Winst ADO Den Haag: 11

Mooiste goals van ADO - Ajax!

Vormpeil Ajax en ADO
Ajax begon het kalenderjaar niet sterk en behaalde slechts 7 punten uit de eerste 5 wedstrijden. ADO Den Haag, de nummer 10 op de ranglijst, deed precies hetzelfde. Heeft Ajax zich herpakt na Ajax – Real Madrid? En kan de winning mood van Ajax – NAC doorgezet worden in Den Haag?

Laatste 5 Eredivisie-duels
Ajax: W-V-W-V-G
ADO Den Haag: W-V-W-G-V

Memorabele goal Johan Cruijf
Johan Cruijff deed 2 januari 1972 deed wel iets heel wonderbaarlijks tegen ADO Den Haag. Met één voetbeweging zette hij zichzelf een-op-een met ADO’s doelman Thie. Als kers op de taart rondde onze Nummer 14 zijn eigen assist heerlijk af. Een doelpunt om nooit te vergeten.  

Grootste successen in 1989 en 2013
De grootste uitzeges van Ajax in Den Haag werden behaald in de seizoenen 1989-1990 en 2013-2014: 0-4. Frank de Boer maakte beide zeges mee: in 1989 als basisspeler, in 2013 als coach.

Eenvoudige zege in Amsterdam
Eerder dit seizoen, op 2 december, won Ajax met 5-1 van ADO. David Neres, Nico Tagliafico, Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Kasper Dolberg waren toen trefzeker. Daley Sinkgraven maakte destijds als invaller na ruim een jaar zijn Eredivisie-rentree voor de Amsterdammers. Het mooiste doelpunt van die avond werd gemaakt door Dolberg. 👇

Club-topscorer Tadic vs El Khayati
Ajax-topscorer Dusan Tadic maakte afgelopen weekend 2 treffers en staat inmiddels op 15 goals in de Eredivisie. De Serviër scoorde nu al meer dan onze clubtopscorer van het hele vorige seizoen (David Neres, 14 treffers) gepasseerd. In zijn laatste 8 Eredivisie-duels was Tadic hij direct betrokken bij 11 doelpunten.

1. Dusan Tadic   15 x
2. Hakim Ziyech   12 x
3. Klaas Jan Huntelaar  10 x
4. Kasper Dolberg   9 x

De clubtopscorer van ADO Den Haag, Nasser El Khayati, stond tot nu toe 12 keer op het scoreboard. De laatste keer dat El Khayati tot een doelpunt of assist kwam was op 23 december (tegen Feyenoord), 460 speelminuten geleden. 

Hunter voor de 100?
Het moet geen wekelijkse rubriek worden natuurlijk, maar we gooien ‘m nog 1 keer in onze preview. Scoort Klaas Jan Huntelaar tegen ADO, dan is het zijn 100e Eredivisie-goal voor Ajax.

Lees ook: Liveblog ADO - Ajax

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl