PREVIEW | Hunter voor de 100?

preview-hunter-voor-de-100
preview-hunter-voor-de-100

Socials

Heracles – Ajax: editie 19
Ajax gaat in Eredivisie-verband voor de 19e keer op bezoek bij Heracles Almelo. De meeste confrontaties leverden een zege op, maar de laatste editie van #heraja (12 augustus 2017) ging met 2-1 verloren.

Heracles – Ajax
Edities 18
Winst Ajax 12 x
Gelijk 3 x
Winst Heracles 3 x

Kampioensduel in 2014
Het was 27 april 2014 zeker niet de beste uitwedstrijd van Ajax tegen Heracles, maar het punt dat die middag werd gepakt (1-1) was genoeg om de 33e landstitel (en de 4e op rij) veilig te stellen. Lasse Schöne zette Ajax op voorsprong met deze schitterende treffer.

De thuiswedstrijd: domper in openingsduel
Ajax verloor zijn laatste uitwedstrijd tegen Heracles, maar ook in de afgelopen thuiseditie werd averij opgelopen. Ajax – Heracles, de 1e competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, eindigde in 1-1.

Magische grens lonkt voor Huntelaar
Klaas Jan Huntelaar maakte afgelopen zaterdag tegen VVV-Venlo zijn 99e Eredivisie-treffer voor Ajax. Nog ééntje dus en dan zijn we bij de 100! Lukt het hem tegen Heracles? We weten het zaterdag! Tegen Heracles maakte The Hunter in zijn carrière 8 Eredivisie-goals, 7 in het shirt van Ajax.  

Dusan Tadic clubtopscorer
Voor Huntelaar was zijn treffer tegen VVV-Venlo zijn 10e dit Eredivisie-seizoen. Daarmee is hij de nummer 3 op de topscorerslijst van Ajax. Dusan Tadic en Hakim Ziyech (ook trefzeker tegen VVV) zijn de nummers 1 en 2.

Topscorers Ajax
Dusan Tadic 13 goals
Hakim Ziyech 12 goals
Klaas Jan Huntelaar 10 goals
Kasper Dolberg 8 goals

Bij Heracles is Kristoffer Peterson de clubtopscorer. De Zweed maakte er al 10 dit seizoen, maar in 2019 vond hij net nog niet.

Topscorers Heracles
Kristoffer Peterson 10
Brandley Kuwas 6
Adrian Dalmau 6
Lerin Duarte 4

Slechte reeks Heracles, Ajax krabbelt op
Ajax is niet goed aan het nieuwe jaar begonnen, maar bij Heracles liep het de afgelopen weken nog nét even iets minder. Het team van Frank Wormuth verloor de eerste 3 duels na de winterstop. Van de laatste 10 duels werden er 8 verloren. Dat Heracles toch nog in het linkerrijtje staat (8e) is dan ook vooral te danken aan het goede begin van het seizoen.

Vormpeil
Ajax W-G-V-W-W
Heracles V-V-V-W-V

Tot slot: Ajax scoorde 42 keer op bezoek bij Heracles. Hieronder de mooiste goals! ⤵️⤵️

Bekijk ook: Highlights Ajax - VVV-Venlo

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl & Pro Shots

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl