Ruime zege Jong Ajax op NEC

ruime-zege-jong-ajax-op-nec
ruime-zege-jong-ajax-op-nec

Socials

Jong Ajax moest proberen het enigszins geschonden blazoen op te poetsen. In de vorige 2 duels - beide buitenshuis - was immers verloren, maar de ploeg van Michael Reiziger haalde in de laatste 2 thuiswedstrijden wel de winst binnen.

4e goal De Wit
Tegen NEC begon Jong Ajax goed, kreeg via Danilo Pereira in de 9e minuut en Perr Schuurs uit een vrije trap in de 22e minuut aardige kansen. Na een half uur was het wel raak. Dani de Wit reageerde alert toen een bal terugsprong van de paal en maakte zijn 4e goal van het seizoen.

Net na rust ontsnapte Ajax toen Sven Braken vanaf de achterlijn hard voorlangs bij doelman Kotarski schoot. NEC was in die fase na rust sterker, maar kon de gelijkmaker niet maken. Met nog een half uur op de klok bracht Reiziger Kaj Sierhuis in de ploeg.De spits had niet heel lang nodig om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Met een prachtig schot dat in de bovenhoek verdween, zette hij Jong Ajax op de belangrijke 2-0-tussenstand.

69. Ondertussen ligt de wedstrijd stil doordat er sproeiers zijn aangegaan. #jajnec pic.twitter.com/iJa1EeY6Hc

— AFC Ajax (@AFCAjax) 9 november 2018

3-0 Cerny!
De koek was nog niet op voor Jong Ajax. Ook Vaclav Cerny speelde zichzelf op het scorebord en 10 minuten later scoorde invaller Ché Nunnely eveneens, 4-0! Bijna had Dani de Wit zijn 2e treffer van de avond gemaakt, maar van dichtbij schoot de aanvoerder op de keeper.

Doelpuntenmakers! ⚽️⚽️⚽️⚽️#jajnec pic.twitter.com/5J46uZTy8o

— AFC Ajax (@AFCAjax) 9 november 2018

Scoreverloop: 30. De Wit 1-0, 67. Sierhuis 2-0, 73. Cerny 3-0, 84. Nunnely 4-0

Opstelling Jong Ajax: Kotarski; Dest (31. Ter Heide), Schuurs, Pasquali, Kemper; Bijleveld, Jensen, De Wit; Cerny, Pereira (59. Sierhuis), Johnsen (77. Nunnely)

Bekijk ook: Ten Hag: 'Enthousiasme Excelsior beteugelen'


Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl