Salah-Eddine droomt van Triple met Ajax O17

salah-eddine-droomt-van-triple-met-ajax-o17
salah-eddine-droomt-van-triple-met-ajax-o17

Socials

Komende tegenstander: Volendam. Makkie of niet onderschatten?
“We hebben de eerste 4 wedstrijden gewonnen, staan bovenaan, hebben nog geen goal tegen gekregen. Volendam staat 10e, dus we zijn wel duidelijk favoriet. Maar we moeten het niet onderschatten en er gewoon vol op gaan.”

Enkele weken geleden scoorde je op schitterende wijze tegen Sparta O17. Heb je hier nog leuke reacties op gekregen?
“Toen ik klaar was met douchen zag ik allemaal berichten van mensen via Whatsapp, Instagram en Snapchat. De grappigste was wel van mijn 12-jarige broertje. Hij had het doelpunt gefilmd vanaf de televisie en vervolgens naar mij gestuurd. “Kijk Anass, je doelpunt, je doelpunt!” Dat zijn echt mooie dingen. Zelf vind ik dat dit vaker moet gebeuren, ik moet meer goals maken en kansen creëren. Een back met aanvallende kwaliteiten, zo omschrijf ik mezelf. Ik kan zowel goed verdedigen en aanvallen en hou er van een mannetje te passeren.”

Salah-Eddine! 👞⚽💥

Highlights #AjaxO17https://t.co/EQYqH1CO5G pic.twitter.com/IxAYIhZ33B

— AFC Ajax (@AFCAjax) 22 september 2018

Je bent in Amsterdam geboren, maar dit is pas je 1e seizoen bij Ajax. Hoe bevalt het?
“Het gaat lekker, al was het in het begin wel zwaar. Bij Ajax wordt meer getraind dan bij AZ, je bent langer op de club waardoor je pas laat thuis bent. Maar ik voel dat het me sterker maakt. Ik heb nog veel contact met jongens van AZ. Vooral met Mohamed Taabouni, hij is een goede vriend van me en speelt in AZ O19. Ze vragen hem vaak of ik al spijt heb van mijn vertrek en of ik terug wil komen. Maar hier ben ik op mijn plek.”

'Ik ben ervan overtuigd dat ik bij Ajax een betere speler kan worden'

Was de keuze voor Ajax makkelijk?
“Het feit dat ik in Amsterdam woon, heeft zeker meegespeeld. We keken elk weekend met de hele familie naar Ajax. Ik ben van kleins af aan al groot Ajax-fan. Nu ik hier speel is dat alleen maar erger geworden. Als Ajax 1 heeft gewonnen, krijg ik altijd appjes met de vraag wanneer ik daar sta. Dat is erg leuk. Daarnaast kan ik me bij Ajax beter ontwikkelen, ik ben ervan overtuigd dat ik in Amsterdam een betere speler kan worden. Ook al is het lastiger om hier door te breken dan bij AZ."

Een paar jongens van Ajax wilden je er graag bij hebben toch?
"
Ik kreeg inderdaad veel berichten vlak voor mijn overstap. Veel jongens kende ik al van school en van jeugdteams bij Oranje. Ik ga veel om met “Nana” (Neraysho Kasanwirjo), Naci Ünüvar en Kenneth Taylor van Ajax O19. We doen naast het voetbal ook vaak leuke dingen, denk aan een hapje eten of de bioscoop."

'Ik zie mezelf als voorbeeld voor mijn broertjes'

Hoe omschrijf je jezelf als persoon?
"
Ik ben rustig, weet wat ik wil. Ik heb altijd een doel voor ogen en geef alles om dat doel te bereiken. Mijn familie is heel erg hecht. Ik heb 2 kleine broertjes: eentje van 12, hij voetbalt bij Zeeburgia, en eentje van 2 jaar oud. Ik zie mezelf als een voorbeeld voor mijn broertjes. Elke zaterdag komt mijn hele familie kijken bij de wedstrijd. Ze helpen me bij alles."

Wat wil je bereiken dit seizoen?
"Ik wil heel graag de Triple pakken: kampioenschap, beker en Future Cup. Vervolgens doorschuiven naar O19, daar van waarde zijn en in de toekomst Youth League-wedstrijden spelen."

Ajax O17 speelt aanstaande zaterdag tegen FC Volendam O17. De wedstrijd op sportpark de Toekomst begint om 14:30 uur.

Lees ook: Ajax legt jeugdinternational Salah-Eddine vast

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl