Sierhuis tekent bij tot medio 2021

sierhuis-tekent-bij-tot-medio-2021-
sierhuis-tekent-bij-tot-medio-2021-

Socials

Sierhuis (Athene, 27 april 1998) speelt sinds 2009 in de jeugdopleiding van Ajax. Op 25 juli maakte hij thuis tegen Sturm Graz (2e voorronde UEFA Champions League) zijn debuut in Ajax 1. Tot nu toe speelde hij 3 wedstrijden in het eerste. "Ik ben heel trots dat ik mijn 2e contract teken. Het is een blijk van vertrouwen en een extra kans om de doelen te bereiken die ik heb."

'Scoren in de Johan Cruijff ArenA, recht voor de F-Side de winnende maken: dat zijn de dromen van een spits'

De jeugdinternational staat op 31 officiële wedstrijden in Jong Ajax, hij maakte daarin 20 doelpunten. Met Jong Ajax werd hij in het seizoen 2017-2018 kampioen van de Jupiler League. "Ik zit nu tussen Jong Ajax en Ajax 1. Nu moet ik meer gaan spelen in het eerste, langzaam uitgroeien tot basisspeler. Ik wil nog heel veel bereiken: scoren in Ajax 1, kampioen worden met Ajax 1 natuurlijk. Scoren in de Johan Cruijff ArenA, de winnende goal maken recht voor de F-Side: dat zijn de dromen van een spits."

Neusje voor prachtige goals
Het is dus nog even wachten op zijn 1e treffer voor Ajax 1, bij de andere teams heeft hij al heel wat mooie goals op zijn naam. Zijn treffer voor Jong Ajax, afgelopen maand tegen FC Dordrecht, was bijvoorbeeld een beauty. Maar het meest bekend is zijn omhaal als speler van Ajax O19 in het Youth League-duel met Breidablik. "Dat was mijn mooiste treffer: een artistiek kunstje."

Lees ook: Sierhuis en Cassierra schieten Jong Ajax naar titel

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl