Teleurstellende start voor Ajax in Eredivisie

teleurstellende-start-voor-ajax-in-eredivisie
teleurstellende-start-voor-ajax-in-eredivisie

Socials

Voor centrumspits Kaj Sierhuis (20) was de seizoensopener direct zijn debuut in de Eredivisie. Ook Donny van de Beek en Max Wöber kregen goed nieuws: zij maakten hun rentree in de basis van de Amsterdammers.

Ajax zet vlak voor rust aan
De eerste 15 minuten tikten geruisloos voorbij. Mohammed Osman en Hakim Ziyech lieten het publiek voor het eerst opveren, maar tot de 35e minuut bleef het verder rustig in Amsterdam…

Met nog 10 minuten tot de rust zette Ajax voor het eerst écht aan. Het leidde direct tot 2 grote kansen. Helaas, Wöber (kopbal) en Van de Beek (schot) misten oog-in-oog met Heracles-doelman Janis Blaswich. Bij de laatste kans klonk er toch applaus vanaf de tribune. De splijtende pass van Ziyech op Van de Beek werd op waarde geschat door het thuispubliek.

Erik ten Hag grijpt in
Na 10 minuten in de 2e helft had Erik ten Hag genoeg gezien. Wissels waren nodig om de wedstrijd open te breken, zo vond de Ajax-coach. Klaas Jan Huntelaar en Frenkie de Jong vervingen Sierhuis en Wöber. Konden zij voor een doorbraak zorgen?

Ajax had veel balbezit en ging haastig op zoek naar een gaatje in de Heracles-verdediging. Een schot van de gevaarlijke Ziyech was wederom net niet zuiver genoeg voor een treffer. Ook Huntelaar was dichtbij, maar zijn kopbal vloog naast het doel. In de tussentijd had de uitploeg met nog 30 minuten op de klok afscheid genomen van de aanvallende intenties.

64. Opnieuw een kans voor #Ajax! Ziyech schiet hard op doel, Blaswich heeft alle moeite met het schot, maar houdt zijn doel wel schoon.#ajaher pic.twitter.com/XgjteQQ2ph

— AFC Ajax (@AFCAjax) 11 augustus 2018
 

Het duel ontvlamde 5 minuten voor tijd. Dit begon bij Heracles-speler Kristoffer Peterson, die vanaf 35 meter strak in de kruising schoot. De reactie van Ajax volgde 4 minuten later. De Ligt kopte raak uit een corner: 1-1! De ArenA ging als één man achter de ploeg staan, De Ligt liep nog een hoofdwond op, maar aan de stand veranderde niets meer. De valse start van Ajax was een feit...

Messen slijpen voor Standard Luik
De messen zullen scherper geslepen moeten worden voor komende dinsdag. Dan komt Standard Luik op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. Een 2-2-uitgangspositie geeft beide teams hoop voor een ticket voor de play-offs van de Champions League.

Lees ook: Liveblog Ajax - Heracles

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl