Ten Hag: 'Iedereen zondag inzetbaar, behalve Tagliafico'

ten-hag-iedereen-zondag-inzetbaar-behalve-tagliafico
ten-hag-iedereen-zondag-inzetbaar-behalve-tagliafico

Socials

Ook Noussair Mazraoui kan dus spelen. Hij werd tijdens de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen uit voorzorg gewisseld vanwege kuitklachten. Mazraoui vervangt in De Kuip mogelijk Tagliafico als linksback. "Maar we hebben meer mogelijkheden", aldus Ten Hag. Mazraoui startte tegen Heerenveen op het middenveld. "Dat vulde hij ook uitstekend in, jammer dat het zo kort was. Het is mooi dat veel van onze spelers multi-inzetbaar zijn."

De blessure van Tagliafico is een domper. Ten Hag: "Daar hadden we geen rekening meegehouden. Soms vallen dingen tegen, daar moet je mee om kunnen gaan."

'Iedereen is beschikbaar, behalve @nico_taglia' #feyaja #Klassieker pic.twitter.com/vFaq7GC9L9

— AFC Ajax (@AFCAjax) 25 januari 2019

Magallán ook een optie
Hoe Ten Hag zondag gaat spelen wilde hij nog niet kwijt. Een nieuwe basisplaats voor Lisandro Magallán is ook een optie. "Dat durven we zeker aan. Maar we gaan eerst alles even op een rijtje zetten en dan een keuze maken."

'We hebben in de Champions League veel ervaring opgedaan met dit soort wedstrijden. We kijken ernaar uit'

Ten Hag ziet in Feyenoord - ondanks de achterstand van de Rotterdammers op de ranglijst - nog altijd een heel zware tegenstander. "Iedereen sprak in het begin van het seizoen over een tweestrijd tussen Ajax en PSV. Maar ik ben nog altijd van mening dat Feyenoord daar ook bij hoort. Het spelerspotentieel is enorm, de selectie uitstekend. Feyenoord - Ajax is een wedstrijd op zich. We hebben in de Champions League veel ervaring opgedaan met dit soort wedstrijden in dit soort entourages. We kijken ernaar uit, dit zijn de wedstrijden die je wil spelen."

Oppassen voor Van Persie
Ten Hag ziet in Robin van Persie een van de grootste gevaren bij Feyenoord. "Hij is heel slim, heeft gogme. Het is zeker niet fijn om tegen hem te spelen, dat wordt een uitdaging voor ons." Kortom: de Ajacieden moeten ervoor zorgen dat de Feyenoord-spits niet in zijn spel komt. "Dat wordt misschien wel de sleutel voor een goed resultaat."

Ten Hag over Frenkie ⤵️
'Ik ga hem volgend jaar wel missen' 😢#feyaja #Klassieker pic.twitter.com/Z2CXzHfzmq

— AFC Ajax (@AFCAjax) 25 januari 2019

Bekijk ook: Foto's vrijdagtraining

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl