Ten Hag: Tagliafico weer inzetbaar, blessures Magallán en Mazraoui

ten-hag-tagliafico-weer-inzetbaar-blessures-magallan-en-mazraoui
ten-hag-tagliafico-weer-inzetbaar-blessures-magallan-en-mazraoui

Socials

Magallán kampt met een bovenbeenblessure, Mazraoui heeft last van zijn hamstring. De verwachting is dat Mazraoui na het weekend weer kan aansluiten.

'Defensief zijn we te lichtzinnig geweest. Dat was in Amerika al zo, en daarna ook tegen Heerenveen en Feyenoord'

Natuurlijk ging het tijdens de persconferentie ook nog veel over de slechte start na de winterstop. “Er zijn harde woorden gevallen, we zijn kritisch naar elkaar geweest”, aldus Ten Hag, die zijn team 5 punten zag verspelen in 2 duels. “Dat moet je kritisch analyeren, en dan verbeterpunten aanbrengen en verdergaan. Defensief waren we te lichtzinnig. Dat was in Amerika al zo en daarna ook tegen Heerenveen en Feyenoord. Het heeft alles te maken met discipline. Het is menseigen dat je – als het goed gaat – geneigd bent een procentje minder te doen. Maar als je al die procentjes van iedereen bij elkaar optelt, dan krijg je tegenvallers.”

Highlights persconferentie Erik ten Hag

Terug naar de basis
Tegen VVV-Venlo moet Ajax zijn 1e Eredivisie-zege van het kalenderjaar veiligstellen. “We moeten terug naar de basis”, vertelde Ten Hag. “Ik heb ook vooral de spelers laten zien waarom het voor de winterstop wél liep. Waardoor stond het toen defensief goed? Waardoor waren we heel lang ongeslagen? Als we dat oppakken, moet de reeks van goede resultaten ook weer terugkomen.”

Lees ook: Team van Toen, Mario Melchiot en de B1 van 1992-1993

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl