Twente brengt Ajax Vrouwen eerste thuisnederlaag toe

twente-brengt-ajax-vrouwen-eerste-thuisnederlaag-toe
twente-brengt-ajax-vrouwen-eerste-thuisnederlaag-toe

Socials

De afgelopen seizoenen in de Eredivisie Vrouwen was er sprake van 1 echte topper. De ontmoetingen tussen Ajax en FC Twente. Maar tijden veranderen. Nu staan beide teams op de 3e (Twente) en 4e (Ajax) plaats. ADO en PSV zijn de ploegen voorbijgestreefd.

Maar niet te min blijft de rivaliteit onvervalst aanwezig. De Ajax Vrouwen wilden op eigen veld uiteraard weer een mooi resultaat neerzetten, maar hadden erg veel moeite met Twente. Weliswaar kreeg de ploeg van Benno Nihom in de 9e minuut een goede mogelijkheid uit een bijna perfecte omschakeling, maar het waren in de eerste 45 minuten de gasten die de bovenliggende partij waren.

Net voor rust kwam Twente op voorsprong. Een verre uittrap van Lize Kop werd op de middenlijn terug richting Twente-aanval gekopt, doorgetikt en Joëlle Smits verschalkte met een handig lobje Kop, 0-1.

In de tweede helft drong een sterker Ajax meer en meer aan. Kansen kwamen er voor Liza van der Most en een uit een carambole scoorde Twente bijna nog in eigen doel. Ondanks de kansen, moest de thuisploeg wel blijven waken voor uitbraken van de rivaal.

De 1-1 van Vanity Lewerissa! ��#ajatwe pic.twitter.com/PBfmpVWbH6

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 30 november 2018

Maar kort op gelijke hoogte
In de slotfase was aanvoerster Kika van Es dicht bij een goal, maar zij kreeg net te weinig kracht achter de bal. Toch kwam Ajax, dat in de tweede helft een stuk sterker voor de dag kwam dan voor rust, in de 82e minuut langszij. Vanity Lewerissa kopte uit een corner raak. Maar lang bleef die 1-1 niet op het bord. Wederom werd een rappe omschakeling van FC Twente de Ajax Vrouwen te machtig. Opnieuw tekende Smits voor de treffer, 1-2. Voor de ploeg van Benno Nihom was de tijd te kort er nog een gelijkspel uit te slepen ,waardoor het eerste puntenverlies op eigen veld een feit was.

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop; Van der Most, Akkerman, Van Es, Verhoeve; Munsterman, Van der Linden (52. Doorn), L. Bakker (52. Van den Bighelaar); Lewerissa, E. Bakker, Jansen

Lees ook: Llansana: Na blessure heb ik geleerd slimmer te spelen

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl