Veltman en Traoré scoren in besloten oefenduel met AZ

veltman-en-traore-scoren-in-besloten-oefenduel-met-az
veltman-en-traore-scoren-in-besloten-oefenduel-met-az

Socials

Het combinatieteam met spelers van Ajax 1 en Jong Ajax begon sterk aan het duel. Na 4 minuten was de 1e kans van de wedstrijd voor Dani de Wit. Vanaf rand strafschopgebied schoot de middenvelder net naast het doel. Tien minuten later was het captain Joël Veltman die de 0-1 op het scorebord zette. De centrale verdediger kopte raak uit een uitstekende corner van Vaclav Cerny. 

Traoré beslist het duel
Tien minuten voor rust verdubbelde Traoré de voorsprong. Veltman vond Zakaria Labyad, die op zijn beurt Traoré wegstuurde met een mooie steekbal. De spits uit Burkina Faso schoot de bal rustig in de hoek: 0-2. Voor rust kreeg Ajax nog enkele kansen, maar wist het niet te scoren. 

Ajax kreeg na rust meerdere mogelijkheden om de scoren uit te bouwen. Noa Lang was 2 keer dichtij, maar zijn vizier stond niet op scherp. In de 59e minuut was het wél raak. Traoré maakte zijn 2e doelpunt van de middag na een goede voorzet van Cerny.

Invaller Brian Brobbey schoot vlak voor tijd nog de 0-4 achter doelman Velthuizen, maar zijn goal werd helaas afgekeurd wegens buitenspel. Het bleef 0-3 in Wijdewormer.

Scoreverloop: 12. Veltman 0-1, 34. Traoré 0-2, 59 Traoré 0-3

Opstelling Ajax: Lamprou; Kristensen, Veltman, Schuurs (46. Botman), Sinkgraven; De Wit, Ekkelenkamp, Labyad; Lang (84. Q. Timber), Traoré, Cerny (84. Ter Heide)

Opstelling AZ: Velthuizen; Van Rhijn, Hatzidiakos, Kramer, Wijndal; Vejinovic, Goudmijn, Gudmundson; Helmer, Johnsen, Mihalik

Lees ook: Fans genieten van open training en scoren (veel) handtekeningen
Bekijk ook: Cerny: 'Helemaal fit en ga voor mijn kansen'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl