Walsall klopt jonge Ajacieden

walsall-klopt-jonge-ajacieden
walsall-klopt-jonge-ajacieden

Socials

Ajax, met veel jonkies op het wedstrijdformulier, had in het 1e gedeelte van de wedstrijd wel overwicht, maar het ontbrak vaak aan de juiste eindpass. In de 10e minuut schoot Siem de Jong uit een vrije trap hard op de lat, verdere kansen werden er niet echt gecreëerd.

The Saddlers, zoals Walsall vanwege de rijke historie in de zadelmakerij wordt genoemd, begonnen aan te dringen en in de 27e minuut was het raak. Spits Andy Cook kopte de bal hard achter Kostas Lamprou: 1-0.

Na rust zat er iets meer spirit in het spel van de Ajacieden, maar de thuisploeg gaf weinig weg en was vaak sterker in de duels. Ryan Gravenberch onderscheidde zich positief en invallers Dani de Wit en Kaj Sierhuis probeerden de ploeg op sleeptouw te nemen. Toch waren het de Engelsen die scoorden. Opnieuw was het spits Cook die de bal aannam op zijn borst en via de binnenkant van de paal raak schoot.

Slotoffensief Ajax
Kansen waren er nog wel in de slotfase. Jurgen Ekkelenkamp raakte de lat, Dennis Johnsen was ook nog dichtbij een treffer. Maar gescoord werd er niet meer tegen de League One-club.

Nog 6 dagen tot Sturm Graz
Een gelijkspel tegen Wolverhampton Wanderers, een 2-0-nederlaag tegen Walsall, de rentree van Blind, maar ook nog een paar blessures. Ajax heeft nog 6 dagen om zich klaar te stomen voor de zo belangrijke wedstrijd tegen Sturm Graz.

Walsall FC – Ajax 2-0 (1-0). 27. Cook 1-0, 70. Cook 2-0

Opstelling Ajax: Lamprou; Orejuela, Botman (61. Jensen), Schuurs, Bakker; Ekkelenkamp, S. de Jong (D. de Wit), Gravenberch; Johnsen, Dolberg, Labyad (61. Sierhuis).

Lees ook: Ajax deelt punten met Wolves, rentree Blind

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl