What a day! Selfies, Ajax-liederen en handtekeningen

-what-a-day-selfies-ajax-liederen-en-handtekeningen-
-what-a-day-selfies-ajax-liederen-en-handtekeningen-

Socials

11:00 uur | Op de foto met Mister Ajax
Het is ochtend. De aftrap van de Open Dag laat nog een paar uur op zich wachten, maar fans vermaken zich al prima met een rondleiding door de Johan Cruijff ArenA. Enkele gelukkigen treffen op het parkeerdek van het stadion Sjaak Swart en grijpen direct hun kans. De mobieltjes maken overuren als Mister Ajax zich met een brede lach laat portretteren.

14:00 uur | Start
Langzaam tikt de klok richting 14:00 uur. Fans stromen binnen, allen op jacht naar die ene selfie met Dusan Tadic, Klaas Jan Huntelaar of Mathijs de Ligt. Vandaag kom je dichterbij ze dan ooit!

De #AjaxOpenDag is los! πŸŽ‰

Tot zo! πŸ™‹β€β™‚οΈπŸ™‹β€β™€οΈ pic.twitter.com/Ndm1jvaSKT

β€” AFC Ajax (@AFCAjax) 28 juli 2018

14:15 uur | Daan hoopt op een plekje vooraan
Hij moet vooraan hebben gestaan toen de hekken opengingen: Daan Riekveld, voetballend in de B1 bij vv Schoonhoven staat vooraan bij de tribune waar later de spelers worden gepresenteerd.

,,Om acht uur vanochtend zat ik al in de auto naar Amsterdam. Ik wil heel graag Frenkie de Jong en Hakim Ziyech zien. Ik denk dat het zo bij de handtekeningen heel druk wordt, daarom ben ik met m’n vader zo snel mogelijk hierheen gekomen en sta ik nu vooraan'', vertelt Daan glunderend.

14.30 uur | Met de paplepel ingegoten
Even verderop lopen een vader en zoon. Het jongetje is geschminkt en ook pa loopt in volledig Ajax-tenue. Ver hoefden de twee niet te rijden. Het zijn immers Amsterdammers.

,,Kan je dat niet horen?'', vraagt vader verbaasd. Ajax is hen met de paplepel ingegoten. ,,Ik ben blij dat het droog is. Ik heb de hele ochtend op Buienradar gekeken. Ik kom voor de presentatie, maar ook voor m’n zoon. Hij moet weten wat Ajax inhoudt'', vertelt vader.

15.15 uur | Ajax Vrouwen het podium op
Op het podium is het feest losgebarsten. De Ajax Vrouwen zijn net gepresenteerd als Kay-Lee de Sanders het backstage-terrein op komt lopen. Ze glimlacht van oor tot oor: ,,We hebben vorig jaar de dubbel gepakt en het is zo mooi om dat hier met alle fans nog een keer te vieren.''

#AjaxVrouwen β™₯️ fans! 😁#AjaxOpenDag pic.twitter.com/TK0a5y75Hi

β€” Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 28 juli 2018


15.49 uur | Juichen voor Kasper Dolberg
In een hoekje vlak voor het podium staat Mark uit Delft zijn handen kapot te klappen als Dusan Tadic naar voren wordt geroepen. Maar eigenlijk kwam hij voor een andere voetballer.

,,Ik vind Kasper Dolberg een goede speler. Ik ga zo heel hard voor hem juichen. Ik denk dat Ajax dit seizoen kampioen gaat worden.''

Onder luid applaus en prachtig vuurwerk worden ook de andere spelers naar voren geroepen. Er wordt gezongen, gelachen en Kees Prins knalt met het lied 'Dit is mijn club' door de speakers. Het seizoen is Γ©cht begonnen! 

16.10 uur | Selfies scoren
Een paar duizend fans drommen de Afas Live binnen om handtekeningen en selfies te scoren. Ook Martijn van Nieuwenhoven en zijn vader sluiten aan in de rij. Pa heeft als Tukker een onderonsje met trainer Erik ten Hag. ,,Ik ben hier vooral voor m’n zoon. Die is helemaal Ajax-gek’’, knipoogt hij.

16.49 uur | Tranen van geluk
De handtekeningensessie loopt ten einde en over de wangen van Julian Vernooij uit Veghel rollen dikke tranen. Niet van verdriet, maar van geluk. Hij hoopte op een handtekening van zijn held Andre Onana, maar stond in de verkeerde rij. Als de Ajax-doelman het jongetje ziet komt hij aangesneld. Grote opluchting, wat een geluk. Die handtekening is binnen. Dankjewel Andre!

17.00 uur | Het zit erop!
De laatste selfies worden gemaakt en de laatste krabbels worden gezet. Het was een geweldige dag. Dank jullie wel supporters!

Lees ook: Ajax Open Dag: 10 foto's uit de oude doos
Bekijk ook: Debutant Sierhuis: 'Geen mooier scenario denkbaar'

Tekst: Ajax.nl/Frank Venema
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst & Jasper Ruhe

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl