Zorgeloze avond Ajax met degelijke zege

zorgeloze-avond-ajax-met-degelijke-zege
zorgeloze-avond-ajax-met-degelijke-zege

Socials

Trainer Erik ten Hag wijzigde zijn team op 1 positie voor dit 11e competitieduel van het seizoen. David Neres begon - ten koste van Donny van de Beek - in de basis.

Al binnen de minuut had de Braziliaan de openingstreffer op zijn schoen, maar Fernando Lewis redde net voor de doellijn. Een minuut later was Dolberg dichtbij het 1e doelpunt, maar ditmaal hield Timon Wellenreuther Ajax van scoren. In de 9e minuut tikte Ajax de Tilburgse defensie helemaal zoek, maar stond er 1 Ajacied buitenspel waardoor de goal van Neres niet doorging.

‘Eindelijk raak’
Het klinkt wellicht raar maar het was ‘pas’ in de 11e minuut raak. Dolberg joeg de bal van buiten het strafschopgebied langs de doelman. Kort daarop kreeg oud-Willem II-er Frenkie de Jong de mogelijkheid op de 2-0, maar weer redde de keeper met een handje.

Succes Frenkie de Jong
In de 22e minuut had De Jong wel succes. Hij kon vrij inschieten na een mooie aanval van de ene naar de andere kant van het veld, waar Nico Tagliafico de assist verzorgde.

In de tweede helft had Neres in de 51e minuut nog een goede mogelijkheid maar sloeg Wellenreuther de bal weer uit zijn goal. Met Benfica in het achterhoofd wisselde Ten Hag in de 55e minuut Dolberg voor Huntelaar en 12 minuten later verdween ook de 2e Deen van het veld: Lasse Schöne maakte plaats voor Van de Beek.

Zorgeloos richting Portugal
In het vervolg van de wedstrijd liet Willem II zich wat meer zien, maar Andre Onana hoefde nauwelijks in te grijpen. Zijn collega aan de overkant had het veel drukker en was ook de oorzaak dat er in de 2e helft niet meer werd gescoord door Ajax. Diverse goede schoten van Neres en Ziyech kreeg de keeper onder controle. Het bleef bij 2-0, waardoor het clubrecord is geëvenaard met 8 wedstrijden op rij zonder tegengoals.

Belangrijker nog was echter dat Ajax ongeschonden uit de strijd kwam en zich zorgeloos kan richten op de spannende strijd in Lissabon van komende woensdag.

Lees ook: Statistieken en wedstrijdverloop

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl