4 talenten per direct naar A-selectie

4-talenten-per-direct-naar-a-selectie
4-talenten-per-direct-naar-a-selectie

Socials

Potentie
Erik ten Hag over de promotie van het kwartet talenten: “Kansen moet je verdienen en dat hebben deze spelers in de afgelopen periode gedaan. Ze tonen de potentie om een bijdrage te leveren aan Ajax 1 en daarom worden ze overgeheveld naar de selectie.”

Alle 4 spelers hebben hun debuut reeds gemaakt in de hoofdmacht. Jurgen Ekkelenkamp mocht als eerste van dit kwartet van het echte werk proeven. Hij kwam op 19 april 2018 in de 84e minuut in het veld tegen VVV-Venlo als vervanger van Noussair Mazraoui. Vijf maanden later mocht Ryan Gravenberch invallen in het uitduel met PSV. Dat was bijzonder, want hij was pas 16 jaar en 130 dagen oud en daarmee de jongste debutant ooit. 

Jongste doelpuntenmaker ooit
Drie dagen na het debuut van Gravenberch liet Ten Hag Noa Lang invallen in het bekerduel met Ten Werve. In die wedstrijd maakte Gravenberch overigens zijn 1e doelpunt in Ajax 1 en stond toen ook gelijk als jongste doelpuntenmaker ooit in het geschiedenisboek.

Ruim een jaar later, op 27 juli 2019, bracht Ten Hag Sergiño Dest. In de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Inmiddels staat de teller voor de Amerikaanse jeugdinternational al op 7 wedstrijden in Ajax 1.

Zaterdag sc Heerenveen
Ajax komt na de interlandbreak op 14 september weer in actie. Tegenstander in het thuisduel is sc Heerenveen. De wedstrijd begint om 18:30 uur.

Lees ook: Ajax start talententraining voor meiden

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Stanley Gontha

Socials