Ajax en SV Hoofddorp winnen Toernooi van de Toekomst

ajax-en-sv-hoofddorp-winnen-toernooi-van-de-toekomst
ajax-en-sv-hoofddorp-winnen-toernooi-van-de-toekomst

Socials

Op een regenachtig sportcomplex de Toekomst vielen Ajax en SV Hoofddorp in de prijzen. Nu zul je misschien denken: huh, 2 winnaars? Nou dat zit zo. Sinds dit jaar kende het Toernooi van de Toekomst een andere opzet.

Er werd gestart met voorrondes waarin iedere club was ingedeeld in een poule. Hieruit plaatsten de nummers 1, 2 en de beste nummers 3 zich voor de zogenoemde Champions League-route. De overige clubs gingen verder in de Europa League-fase. Deze fases eindigden dus beide met finales die door Ajax en SV Hoofddorp werden gewonnen.

Er namen 35 partnerclubs deel, waaronder AFC en vv Foreholte. Naast de talloze jeugdwedstrijden was er ook vermaak langs de lijn. Dit was mogelijk gemaakt door ABN AMRO. Een van de activiteiten was een schotkrachtmeter waarmee spelertjes konden testen hoe hard zij tegen een bal kunnen trappen.

Organisator Ralph de Haan: ‘’Dit is een scoutingtoernooi. We hopen beter door te krijgen wat het niveau van onze partnerclubs is en wellicht zijn er spelers die we kunnen gebruiken in onze jeugdopleiding. Scouting is het doel. Er lopen heel veel scouts rond.’’

Bekijk hieronder nog een uitgebreide fotoslider met Ajacieden in actie! ⤵️

Lees ook: WK Onder 17: Ajax hofleverancier

Tekst en beeld; Ajax.nl

Socials