Ajax, Feyenoord en PSV zetten maatschappelijke uitwisseling op

ajax-feyenoord-en-psv-zetten-maatschappelijke-uitwisseling-op
ajax-feyenoord-en-psv-zetten-maatschappelijke-uitwisseling-op

Socials

Twintig Amsterdamse en 20 Eindhovense basisschoolkinderen waren onlangs te gast bij de Rotterdamse topclub. Bij Feyenoord werden zij verwelkomd door 20 Rotterdamse leeftijdsgenoten en volgden het maatschappelijke programma van deze club. De hele middag kregen zij uitdagende en sportieve activiteiten voorgeschoteld. Zij leerden over de overeenkomsten die zij hebben als supporters van hun club en dat door samen te werken je samen sterker zult staan. Want strijden om de winst doen we alleen op het veld.

 De Amsterdamse kinderen, uit groep 8 van de basisschool, kregen net als de Eindhovense bezoekers al op de weg naar Rotterdam vragen voorgelegd over gedragsnormen en waarden. Want wat zou er nou nodig zijn om supporters goed met elkaar om te laten gaan?

Nadat ze mooie verhalen van oud-profs Theo Lucius (PSV), Cedric van der Gun (Ajax) en Ben Wijnstekers (Feyenoord) hadden aangehoord hoe profvoetballers met respect naar de andere clubs keken, kregen ze een rondleiding door het stadion van Feyenoord.

Met een rugzak vol bagage en wijze levenslessen over normen en waarden, keerden de kinderen weer huiswaarts.

De volgende uitwisseling wordt bij Ajax gehouden. Dan zullen de kinderen lessen krijgen over de onderwerpen gezonde voeding, omgaan met geld en mediawijsheid. Daarbij zullen de 11 normen en waarden van een Ajacied als leidraad dienen.

Socials