Ajax flikt het opnieuw!

ajax-flikt-het-opnieuw
ajax-flikt-het-opnieuw

Socials

Daardoor flikte Ajax het opnieuw! Exact een jaar geleden werd ten koste van Dynamo Kiev ook al de hoofdfase van het miljoenenbal bereikt. Enige verschil was dat Ajax dit seizoen een voorronde later instroomde. Ajax weet donderdagavond wie de tegenstanders worden. Dan is de loting in Monaco.

Competitievrij weekend
Ajax speelde vorige week in een moeizaam duel met 0-0 gelijk bij APOEL en had vanwege een weekend zonder competitieverplichtingen vervolgens 8 dagen de tijd om zich voor te bereiden op de return. Ideaal, zo stelde Ten Hag, om even lekker te kunnen trainen en te werken aan automatismen.

Helaas diende zich al snel een tegenvaller aan. Donny van de Beek viel op de vrijdagtraining met een spierblessure uit. Rap werd duidelijk dat hij de return moest gaan missen. Vanwege een rode kaart in de heenwedstrijd moest Ajax het ook zonder Noussair Mazraoui stellen en diende Ten Hag dus een aantal noodgedwongen wijzigingen door te voeren.

Basisdebuut Álvarez, ook Dest en Huntelaar spelen
Uiteindelijk werden het 3 mutaties. Sergiño Dest, Klaas Jan Huntelaar en Álvarez vonden zichzelf terug in de basis. Laatstgenoemde vormde met Lisandro Martínez het centrale blok op het middenveld, met Hakim Ziyech voor hem. Daley Blind speelde centraal achterin.

Het wedstrijdbeeld verliep zoals vooraf verwacht: APOEL trok een muur op en aan Ajax was de zware opdracht om die handbaldefensie uit elkaar te spelen. Dat lukte aanvankelijk moeilijk, want kansen waren het 1e halfuur schaars.

De duimschroeven aangedraaid door Ajax
Pas in het slotkwartier van de eerste helft voerde Ajax de druk flink op. Het begon eigenlijk met een ongevaarlijk schot van Tadic in de handen van de APOEL-doelman. Het leverde niets op, maar was wel het startsein van een prima fase van Ajax.

In de 35e minuut was Ajax voor het eerst echt dichtbij de openingstreffer. Een vrije trap van Ziyech werd echter door doelman Belec uit de kruising geplukt. Ziyech was de smaakmaker van Ajax in de eerste helft en stond ook aan de basis van de volgende 2 dreigende momenten. Hij bediende Tadic met een lepe voorzet, maar de Serviër vond het zijnet.

Heerlijke goal en ontlading
Twee minuten voor tijd kregen Ajax en Ziyech eindelijk loon naar werken. De linkspoot vond met een afgemeten voorzet het hoofd van Álvarez, die overtuigend raak knikte. De Mexicaan was bij zijn basisdebuut direct trefzeker: 1-0!

Ajax ging met een lekker gevoel rusten en dacht kort in de tweede helft meteen weer zaken gedaan te hebben. Klaas Jan Huntelaar kopte via de onderkant van de lat de 2-0 binnen en liet de ArenA ontploffen. Helaas bleek het te vroeg gejuicht. Na het raadplegen van de VAR werd de goal afgekeurd. Joël Veltman stond met een teentje buitenspel, op het moment dat Ziyech (wéér hij) de vrije trap verstuurde.

Even later liet ook APOEL zich voor het eerst gelden. Maar ook de bezoekers zagen een goal afgekeurd worden. Hier betrof het overigens een overduidelijk geval: de speler in kwestie stond ruim buitenspel.

Tadic neemt alle spanning weg
In het vervolg van de tweede helft bleef Ajax de regie houden. De marge van slechts 1 goal bleef echter link. Tien minuten voor tijd maakte Tadic aan alle onzekerheid een einde: 2-0. De aanvoerder werd weggestuurd en schoot overtuigend en hard raak.

De ArenA kolkte, ook vanwege het vooruitzicht. Ajax gaat de groepsfase in en staat ongetwijfeld weer een aantal fraaie affiches te wachten.

Dit bericht bekijken op Instagram

YEAHHHH! GROUP STAGE 19/20. Count us in, @ChampionsLeague! 😉 #UCL #ajaapo

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op 28 Aug 2019 om 1:56 (PDT)

Informatie over de kaartverkoop volgt.

Lees ook: Liveblog Ajax - APOEL
Bekijk ook
: Statistieken Ajax - APOEL

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl & Pro Shots

Socials