Ajax gastheer maatschappelijke uitwisseling met Feyenoord en PSV

ajax-gastheer-maatschappelijke-uitwisseling-met-feyenoord-en-psv
ajax-gastheer-maatschappelijke-uitwisseling-met-feyenoord-en-psv

Socials

Ajax gaf 24 Amsterdamse, 24 Rotterdamse en 24 Eindhovense basisschoolkinderen lessen over gezonde voeding, omgaan met geld en (social-) mediawijsheid. Daarbij dienden de 11 normen en waarden van een Ajacied als leidraad.

De doelstelling van deze uitwisseling is dat kinderen ongeacht de club die ze liefhebben respectvol met elkaar omgaan. Manager van de Ajax Foundation Jeannette Jongejans: “We willen de kinderen al op jeugdige leeftijd leren dat je een club mag ondersteunen, maar wel vriendschappelijk met elkaar kan omgaan. Je hebt respect voor elkaar."

"Door de kinderen een voetbalclinic te laten doen zie je goed dat sport verbroedert. Dan maakt het niet uit of je voor Ajax, PSV of Feyenoord bent. We willen met deze uitwisseling laten zien dat rivaliserende clubs ook dingen samen kunnen doen die belangrijk zijn voor de maatschappij. Deze jeugd is een voorbeeld voor anderen.”

Beter leren kennen
Fair Play werd deze middag extra benadrukt en de kinderen van Ajax, PSV en Feyenoord werden aan het begin en einde van de dag gemixt. Zo leerden ze elkaar beter kennen en ze deden gedurende de dag alles samen. Daarbij waren de kernwaarden respect, discipline, samenwerken en plezier erg belangrijk.

Door de clinics die de maatschappelijke projecten van de voetbalclubs aanbieden, krijgen de jongeren de kans zichzelf te ontwikkelen, worden ze zich bewust van het belang van maatschappelijke deelname en leren vaardigheden om binnen en buiten het veld respectvol met elkaar om te gaan en betrekken dit op de Fair Play bij PSV, Ajax & Feyenoord.

De dag eindigde met een persconferentie waarbij oud-voetballers Simon Tahamata, Heini Otto, André Ooijer en Regi Blinker aanschoven om de vragen van de kinderen te beantwoorden.

Lees ook: Ajax, Feyenoord en PSV zetten maatschappelijke uitwisseling op

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Bastiaan Heus

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl