Ajax houdt punt over aan topper in Eindhoven

ajax-houdt-punt-over-aan-topper-in-eindhoven
ajax-houdt-punt-over-aan-topper-in-eindhoven

Socials

Na de midweekse 3-0-zege op Lille mocht Ajax zich deze zondag opnieuw opmaken voor een topaffiche. De ploeg van Erik ten Hag kon proberen PSV - na de winst in de Johan Cruijff Schaal - voor de 2e keer dit seizoen te kloppen, al was dat in Eindhoven al 3 jaar op rij niet gelukt. Sterker nog: Ajax had al 3 edities van PSV - Ajax niet gescoord in het Philips Stadion.

Wel kansen, geen goals
En dat scoren was ook deze editie niet eenvoudig. Want hoewel Ajax in een meeslepend duel beste kansen kreeg, wilde de bal er niet in. In de 28e minuut stuitte Nico Tagliafico op Jeroen Zoet. Exact 10 minuten later mikte Quincy Promes naast. En in de slotminuut van de eerste helft voorkwam Zoet dat Dusan Tadic een voorzet kon geven. Zo bleef het 0-0 in een helft waarin Ajax het betere van het spel had, het meeste balbezit én de beste kansen.

Na rust vloog PSV uit de startblokken, maar ook Ajax liet zich direct gelden. Ziyech profiteerde echter niet van een uittrapfout van Zoet en schoot kort daarna voorlangs. Zo was de start wederom enerverend te noemen.

Promes 0-1!
Na een uur spelen tikte Onana een vrije trap van Ihattaren onder de lat vandaan en kort daarop viel het Amsterdamse doelpunt! Quincy Promes, eigenlijk op de nominatie gewisseld te worden ten faveure van Donny van de Beek, verschalkte Zoet eindelijk.

Malen maakt gelijk
Maar de 0-1 bleek niet voldoende voor de 3 punten. In de 78e minuut stak invaller Gakpo Donyell Malen weg en hij tekende voor de 1-1. Beide ploegen leken vrede te hebben met de puntendeling en namen geen grote risico's meer. In de slotfase vielen er dan ook geen grote kansen meer te bewonderen.

Lees ook: Liveblog PSV - Ajax
Check hier: Opstellingen en statistieken

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé en Pro Shots

Socials