Ajax in de winterstop naar Qatar

ajax-in-de-winterstop-naar-qatar-
ajax-in-de-winterstop-naar-qatar-

Socials

Het is de 3e keer dat Ajax in de winterstop richting Qatar afreist. In 2015 verbleef de selectie er onder toenmalig trainer Frank de Boer voor het laatst. Destijds speelde Ajax onder meer een oefenwedstrijd tegen Schalke 04.

2 oefenwedstrijden
Ajax is uitgenodigd door Aspire om naar Qatar te komen. En is gevraagd om tijdens het trainingskamp deze winter 2 oefenwedstrijden te spelen tegen Europese topteams. De tegenstanders en wedstrijddata worden later bekendgemaakt. De reden waarom Ajax dit aanbod heeft geaccepteerd is omdat de faciliteiten uitstekend zijn, evenals de beoogde tegenstanders. De trip biedt Ajax eveneens kansen om deze regio op zakelijk gebied te verkennen.

Tijdens dit trainingskamp hoopt de selectie van trainer Erik ten Hag zich optimaal voor te bereiden op de 2e seizoenshelft. Die start op zondag 19 januari, wanneer Ajax het in eigen huis opneemt tegen Sparta.

Afgelopen winterstop deed Ajax de Verenigde Staten aan om zich voor te bereiden op de 2e seizoenshelft. Er werd toen deelgenomen aan de Florida Cup en gespeeld tegen São Paulo (4-2-winst) en Flamengo (2-2).

Lees ook: Het fotoalbum van Edson Álvarez

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials