Ajax klopt KAS Eupen door sterke eerste helft

ajax-klopt-kas-eupen-door-sterke-eerste-helft
ajax-klopt-kas-eupen-door-sterke-eerste-helft

Socials

Halverwege zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 2-0-stand. Een magere afspiegeling van de verhoudingen, want Ajax was heer en meester in het Al Janoub Stadium.. Ten Hag wilde veel talenten aan het werk zien tegen KAS Eupen. Zo startten Juan Castillo en Naci Ünüvar in de basis. ZIj maakten hun officieuze debuut.

Laatstgenoemde kreeg de 1e grote kans van de wedstrijd. Na 5 minuten spelen combineerde Ünüvar met Siem de Jong, die de tiener vrij voor de keeper zette. Het 16-jarige talent schoot echter naast. Even later kwamen de Belgen weer goed weg, toen Lassina Traoré de paal raakte. Ajax creëerde kans na kans en kwam na 20 minuten spelen op voorsprong.

2 assists Eiting
Carel Eiting kapte een tegenstander uit, gaf de bal met buitenkant voet op maat voor, waarna het voor aanvoerder De Jong een koud kunstje was om de bal binnen te tikken (0-1). Amper een kwartier later pikte ook Traoré zijn doelpuntje mee. De jonge Burkinees kwam voor zijn man en kopte uit een hoekschop van Eiting raak. Voor de rust kreeg zowel Ajax als Eupen nog een opgelegde kans, maar het bleef bij 0-2.

Dit bericht bekijken op Instagram

That's the way to start 𝟚𝟘𝟚𝟘! ✌ #MidSeason 🔋 #ajaeup

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op 9 Jan 2020 om 9:53 (PST)

Mindere 2e helft
Na de pauze trad Ajax met 1 nieuweling aan. Doelpuntenmaker Traoré was in de kleedkamer achtergebleven en vervangen door Danilo. Ajax trof een compleet ander Eupen, waar 11 nieuwe spelers aan de aftrap verschenen. De Belgen waren minder kwetsbaar dan voor de rust, maar konden geen vuist maken.

Ook Ajax richtte - ondanks 3 wissels - weinig meer uit. De eindstand was 2-0. Zaterdag komen de Amsterdammers weer in actie. Dan is Club Brugge de tegenstander (aftrap 17:00 uur).

Ajax-KAS Eupen 2-0 (2-0). 20. Siem de Jong 1-0. 33. Lassina Traoré 2-0.

Ajax | Varela; J. Timber (76. Schuurs), Schuurs (61. Pierie), Alvarez, Familia Castillo; Marin, Eiting, De Jong; Lang, Traoré (46. Danilo), Ünüvar (66. Taylor).

Lees ook: Joël about ... Siem, Andre & Donny
Bekijk ook: YOU OR ME? | #4 Álvarez & Neres | 'Jij smeert elke dag crème op je lichaam'

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials