Ajax O19 blijft foutloos in UYL na zege op Valencia

ajax-o19-blijft-foutloos-in-uyl-na-zege-op-valencia
ajax-o19-blijft-foutloos-in-uyl-na-zege-op-valencia

Socials

Ten opzichte van het duel met PSV (3-4-verlies) van afgelopen zaterdag, had Heitinga 3 wijzigingen doorgevoerd in zijn opstelling. Liam van Gelderen, Quinten Timber en Youri Regeer kregen de voorkeur boven Steven van der Sloot, Max de Waal en Jaymillio Pinas.

Stijlvolle omhaal
De pas 16-jarige Regeer ontbrak tegen PSV vanwege een blessure, maar maakte tegen Valencia weer zijn opwachting. Hij stond als rechtsbuiten geposteerd en was na 14 minuten spelen de gevierde man, toen hij met een stijlvolle omhaal de score opende (0-1).

In de 23e minuut werd het zelfs 0-2 via Nordin Musampa. De centrale verdediger werd op maat bediend door Liam van Gelderen en tikte de bal in een lege goal.

Veilige voorsprong
Nog voordat er een half uur gespeeld was, maakte Valencia de aansluitingstreffer via Pablo Gozálbez. Ajax bracht de marge voor rust weer naar 2. Kenneth Taylor slingerde de bal vanaf de linkerflank richting Regeer, die met een kopbal de 1-3 op het scorebord bracht en zijn 3e treffer in de UEFA Youth League liet aantekenen.

Regeer completeert zijn hattrick
Na de pauze was de 1e grote kans weer voor de Spanjaarden, maar Jordi Escobar faalde oog in oog met Ajax-goalie Daan Reiziger. Aan de andere kant was het wel raak. Regeer legde de bal breed, waarna Guillem Molina Gutiérrez de bal achter zijn eigen doelman werkte (1-4).

Even later werd het zelfs 1-5 via opnieuw Regeer. De jongeling completeerde zijn hattrick met een subtiel balletje over de Spaanse keeper.

Valencia komt terug
Valencia gaf niet op en kwam door een hard schot van David Ruiz op 2-5. De Spanjaarden drongen aan en kregen 20 minuten voor tijd een strafschop, toen Devyne Rensch in de fout ging. Reiziger keerde de strafschop van Escobar, maar de rebound was een prooi voor Hugo Guillamón.

Ajax kwam daarna nauwelijks nog van eigen helft af, maar hield uiteindelijk stand in het bloedhete Estadi Antonio Puchades.

Valencia O19 – Ajax O19 3-5 (1-3) 16. Regeer 0-1, 23. Musampa 0-2, 26. Gozálbez 1-2, 41. Regeer 1-3, 52. Gutiérrez (e.d.) 1-4, 59. Regeer 1-5, 69. Ruiz 2-5, 71. Sotos 3-5.

Opstelling Ajax | Daan Reiziger, Liam van Gelderen, Devyne Rensch, Nordin Musampa, Anass Salah-Eddine; Enric Llansana (88. Steven van der Sloot), Kenneth Taylor, Quinten Timber; Youri Regeer (73. Tunahan Tasci), Sontje Hansen, Naci Ünüvar (90. Max de Waal)

Lees ook: 'Liveblog: Ajax O19 geeft goede voorbeeld in Valencia'
Bekijk ook
: #1 | U19's Dream: Let's get started

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhe

Socials