Ajax O19 start Europees avontuur met ruime winst

ajax-o19-start-europees-avontuur-met-ruime-winst
ajax-o19-start-europees-avontuur-met-ruime-winst

Socials

Met de dispensatiespelers van Jong Ajax Issam El Maach (keeper) en Quinten Timber in de gelederen begon Ajax O19 dinsdagmiddag aan hun Europese seizoen in de UEFA Youth League. Tegenstander was, net als voor Ajax 1 om 21:00 uur, Lille.

Rappe voorsprong
Al snel nam de ploeg van trainer John Heitinga een voorsprong. Met een prachtige dieptepass stuurde Nordin Musampa Youri Regeer weg. De 16-jarige jongeling twijfelde niet en schoot netjes raak: 1-0. In de 19e minuut was het al 2-0. Een prachtige combinatie in het zestienmetergebied kende een mooie bekroning toen Naci Ünüvar de bal tegen de touwen joeg: 2-0.

Ajax was heer en meester en schudde de ene na de andere vloeiende combinatie uit de mouw. Voor rust kreeg er nog 1 een passend slot toen Sontje Hansen de 3-0 aantekende. Hij zette zelf de aanval op, zocht de combinatie met Regeer, kreeg de bal terug en na een fraaie kapbeweging schoot hij uitstekend raak: 3-0.

Hansen draait op volle toeren… ����#UYL #ajalil pic.twitter.com/89p1zFGK5i

— AFC Ajax (@AFCAjax) 17 september 2019

In de tweede helft bleef Ajax komen, maar de effectiviteit was niet zo hoog als in het 1e bedrijf. De kansen kregen nu niet de mooie bekroning. Hansen, Ünüvar en Tasci schoten nu over en naast in plaats van raak. In de 72e minuut kreeg Lille de eerste noemenswaardige kans, maar de bal ging voorlangs.

Een grote domper was het uitvallen van Sontje Hansen. Een Franse verdediger stond vol op zijn voet en hij moest per brancard het veld af. Christian Rasmussen nam zijn plaats in. In de extra tijd scoorde de jonge Deen de 4-0 waardoor de zege nog meer glans kreeg dan die al had.

Opstelling Ajax O19: Issam El Maach; Filip Frei (63. Steven van der Sloot), Devyne Rensch, Nordin Musampa, Annas Salah-Eddine, Enric Llansana (84. Donny Warmerdam), Youri Regeer (74. Max de Waal), Quinten Timber; Tunahan Tasci (63. Jaymillio Pinas), Sontje Hansen (84. Christian Rasmussen), Naci Ünüvar

Lees ook: Liveblog: Ajax - Lille Matchday!

Socials