Ajax O19 wint in Frankrijk en kan feestje vieren

ajax-o19-wint-in-frankrijk-en-kan-feestje-vieren
ajax-o19-wint-in-frankrijk-en-kan-feestje-vieren

Socials

In Lille startte de thuisploeg nog voortvarend. Het eerste kansje voor de Fransen werd na 1 minuut spelen onschadelijk gemaakt door de Amsterdamse verdediging. Nog geen 120 seconden later speelde linksback Terrence Douglas offensief een belangrijke rol bij de 0-1 van Brian Brobbey. Na goed voorbereidend werk van de vleugelverdediger kwam de bal terecht bij de Ajax-spits. Brobbey schoot in de korte hoek onberispelijk raak.

Snel op 0-2
Met de WK-gangers terug in de selectie domineerde Ajax O19 daarna de volledige eerste helft. De 0-2 van Kenneth Taylor viel nog voor er 10 minuten waren gespeeld. Weer was Brobbey betrokken bij het doelpunt. Zijn diagonale schot werd door de Franse keeper voor de voeten getikt van Taylor. Die schoot de bal daarna rustig binnen.


Ajax O19 bleef na de 2e treffer het spel dicteren. Met veel positiewisselingen voorin sneed de ploeg van Heitinga af door de verdediging van Lille. Met een kwartier op de klok had Sontje Hansen de 0-3 op z’n voet. Na een hard schot van Brobbey kreeg de winnaar van de Gouden Schoen bij het WK Onder-17 via de keeper Lucas Chevalier de bal voor het inschieten. Zijn inzet belandde op de lat.

Het enige smetje in de eerste helft was het uitvallen van Hansen na een half uur spelen. De aanvaller gaf bij de bank aan met een pijntje te kampen, waarop de staf besloot om Hansen uit voorzorg te wisselen. De blessure leek verder mee te vallen. In de eerste helft kregen Douglas en Quinten Timber nog de kans om de marge op 3 te brengen, maar slaagden daar niet in.

Spanning terug
Ajax O19 was ook na rust dicht bij de 0-3 via Nordin Musampa. De bal bleef bij de kans van de verdediger hangen in de 16. Zowel Brobbey als Taylor kreeg de bal daarna niet achter Chevelier.

Na een uur spelen nam Lille ietsje meer het heft in handen. De Fransen kregen steeds meer balbezit zonder in eerste instantie echt gevaarlijk te worden. Tot de 68ste minuut; vanuit het niets werd Abou Ouattara ineens 1-op-1 gezet met Ajax-goalie Calvin Raatsie. De Franse spits faalde niet en bracht de spanning terug in de wedstrijd.

Het bleek de enige echt grote kans voor de thuisploeg. De Amsterdammers kregen het een kwartier voor tijd op het veld iets makkelijker dankzij een rode kaart voor Cheick Niasse. De Franse aanvoerder haakte Naci Ünuvar – al dan niet per ongeluk – terwijl de aanvaller onderweg leek naar de Franse goal. De scheidsrechter uit Rusland twijfelde geen moment en stuurde Niasse naar de kleedkamers. Ajax O19 voetbalde de wedstrijd daarna rustig uit.

Bekijk ook: Sterke start van het Champions League seizoen

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials