Ajax op zoek naar jouw favoriete cultspelers

ajax-op-zoek-naar-jouw-favoriete-cultspelers
ajax-op-zoek-naar-jouw-favoriete-cultspelers

Socials

Om met de deur in huis te vallen: Ajax is op zoek naar jouw favoriete cultspelers - Powered by Mercedes-Benz. Ongetwijfeld spookt er direct een aantal namen door je hoofd. Dat is mooi en logisch, want Ajax heeft in zijn gehele clubgeschiedenis natuurlijk tal van bijzondere en kleurrijke spelers gehad.

š˜‹š˜Ŗš˜µ š˜Ŗš˜“ š˜®š˜°š˜°š˜Ŗ... šŸ¤¤#AjaxCult | @MercedesBenz_NL pic.twitter.com/zXiNB59qMz

ā€” AFC Ajax (@AFCAjax) April 21, 2020

Kampioenswedstrijd gemist
Mooie anekdotes daarover zijn van alle tijden. Kennen jullie bijvoorbeeld het verhaal van Jan de Natris? Hij miste aan het begin van de 20e eeuw de kampioenswedstrijd van Ajax omdat hij zā€™n trein had gemist. Dat kwam hem op een boete van 10 cent te staan.

Of wat te denken van Hyun-Jun Suk? De Zuid-Koreaan stond in 2009 langs het trainingsveld en vroeg aan toenmalig coach Martin Jol of hij een keer mee mocht doen. Toen de Ajax-coach hoorde dat het 1 van Zuid-Korea's grootste talenten betrof, ging hij overstag. De rest van dit sprookje is bekend. Suk kreeg een contract, kwam tot een handvol wedstrijden in Ajax 1 en werd een lieveling van het publiek.

Dit was slechts een hƩƩl kort voorzetje. Over naar de verkiezing zelf. Vanaf dinsdagmiddag start de zoektocht naar jullie favoriete cultspelers. Dat doen we per linie. Wij bieden steeds een voorselectie aan met namen waaruit jullie kunnen kiezen.

Onze definitie van een cultspeler:

Voetballer die zeer geliefd is bij (een klein deel van) het publiek, ondanks relatief (meestal) weinig succes. Bij het horen van de naam is er direct sprake van herkenning en enige nostalgie.

Let op: per linie kan je 1 stem uitbrengen. Bedenk dus goed aan wie je steeds jouw stem wilt besteden. Per linie geven we ook een gesigneerd shirt weg, dus je kunt met jouw stem ook een mooie prijs winnen.

Stemmen: wanneer kan het?
  • Dinsdag (vanaf 18:00 uur): favoriete keeper

  • Donderdag (vanaf 18:00): favoriete verdediger

  • Zaterdag (vanaf 12:30): favoriete middenvelder

  • Zondag (vanaf 12:30): favoriete aanvaller

  • Maandag (vanaf 12:30): favoriete trainer

Lees ook: Stem nu op jouw favoriete cultkeeper!

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl