Ajax opent Europese seizoen met remise in Griekenland

ajax-opent-europese-seizoen-met-remise-in-griekenland
ajax-opent-europese-seizoen-met-remise-in-griekenland

Socials

Mazraoui in plaats van Marin
Ondanks het formidabele CL-seizoen van afgelopen voetbaljaar dient Ajax weer van voor af aan te beginnen; namelijk in de voorrondes. Trainer Erik ten Hag startte het nieuwe Europese avontuur met 1 wijziging ten opzichte van de remise bij Vitesse (2-2). Noussair Mazraoui begon op het middenveld. Dat ging ten koste van Razvan Marin.

Ajax vroeg op voorsprong
Direct vanaf het 1e fluitsignaal hadden de Ajacieden de overhand. Het felle spel vertaalde zich na 10 minuten in de openingstreffer. Een indraaiende vrije trap van Hakim Ziyech werd door Dimitris Giannoulis achter zijn eigen doelman gekopt: 0-1.

Na een kwartier spelen kon PAOK er na balverlies van Ajax voor het eerst gevaarlijk uitkomen. Joël Veltman zette ternauwernood een perfecte tackle op de bal in om de aanvallende Griek te stoppen.

Hierna bleef Ajax de aanvallende partij en waren de Amsterdammers dichtbij de 0-2, nadat een Griek wederom een bal van Ziyech had getoucheerd. Ditmaal kon PAOK-keeper Paschalakis de bal wel keren.

Keerpunt in de wedstrijd
De ploeg uit Thessaloniki kwam na een halfuur vrijwel onverwacht op gelijke hoogte. Een strakke voorzet over de grond kon worden ingetikt door Chuba Apkom: 1-1. Het doelpunt kwam als een zware klap voor de Ajacieden, die even helemaal de weg kwijt waren.

Zeven minuten later werd zelfs de voorsprong uit handen gegeven. Leo Matos kon de 2-1 binnenkoppen uit een vrije trap. Kort erna was PAOK nog dichtbij de 3-1, maar de bal werd net naast getikt. Het rustsignaal kwam als geroepen. Tijd voor Ten Hag om zijn ploeg weer op de rails te krijgen.

Snelle gelijkmaker
Al snel in de tweede helft liet Ajax een mooie aanval zien en was het dichtbij de gelijkmaker. Tadic gaf de bal mee op Tagliafico, die een strakke voorzet op Ziyech leverde. Door een bewust overstapje van Donny van de Beek stond de nummer 22 van Ajax volledig vrij. De Marokkaan mikte de bal echter naast het doel.

In minuut 57 zorgde Huntelaar, na een halfuur ingevallen voor de geblesseerde Dolberg, in de kluts voor de gelijkmaker. PAOK-verdediger Varela schoot de bal tegen de goed drukzettende spits aan, waardoor de 2-2 op het scorebord verdween.

De Amsterdammers roken bloed en zetten flink aan. Eerst was het Ziyech die met een snoeihard schot dichtbij een Amsterdamse voorsprong was. Vervolgens gaf Blind een geniale steekbal op Tagliafico, die goed voorgaf op Huntelaar. De spits schoot prima in, maar de sluitpost van de Grieken redde uitstekend.

Uiteindelijk bleven de Ajacieden steken op een 2-2-gelijkspel in het Toumbastadion. Volgende week dinsdag is de belangrijke return in Amsterdam.

Scoreverloop: 10. Giannoulis 0-1 (eigen doelpunt), 32. Apkom 1-1, 39. Matos 2-1, 57. Huntelaar 2-2.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Schuurs, Martinez, Tagliafico; Blind, Mazraoui (82. Marin), Van de Beek; Tadic, Dolberg (32. Huntelaar), Ziyech (82. Neres).

Scoreverloop: 10. Giannoulis 0-1 (eigen doelpunt), 32. Apkom 1-1, 39. Matos 2-1, 57. Huntelaar 2-2.

Lees ook: Liveblog PAOK - Ajax

Tekst:Ajax.nl
Beeld: Pro Shots/ Jasper Ruhé

Socials